Skuddene i Bergen: – Gikk kaldt nedover ryggen min

– Det er skremmende å se at det går en eller flere personer løs der ute med mulig vilje og kapasitet til å skade ansatte i politiet, sier lokallagsleder Martin Kjelby i PF Vest.

FEM SKUDD: Det var torsdag formiddag at politiet oppdaget skuddhullene i fasaden på politistasjonen i Åsane.
FEM SKUDD: Det var torsdag formiddag at politiet oppdaget skuddhullene i fasaden på politistasjonen i Åsane.
Publisert Sist oppdatert

Torsdag formiddag, klokken 09:49, ble det oppdaget fem hull i fasaden på Bergen nord politistasjon i Åsane. Det ble også funnet flere prosjektiler inne på stasjonen.

Etter at hullene ble undersøkt viste det seg at det var skuddhull. 

Politibetjent og seksjonstillitsvalgt i Åsane, Simen Rougthvedt, var på jobb da kulehullene ble oppdaget.

SKUDDHULL: Dette synet møtte politiet torsdag formiddag.
SKUDDHULL: Dette synet møtte politiet torsdag formiddag.

– I starten var det litt blandet hva folk følte, før de forstod hva det her faktisk var. Det gikk nok litt tid for noen før man tok alvoret inn over seg og forstod hva som faktisk hadde skjedd, forteller Rougthvedt.

Mange er utrygge

– Hva tenkte dere da dere forstod hva det var?

– Da begynte man å iverksette tiltak, som å sperre av og få folk ut og vekk fra området. Samt få kontakt med operasjonssentralen og ta det videre derfra, fortsetter Rougthvedt.

– Dere er vant til å stå i tøffe oppdrag, men nå har dere på en måte gått fra å være politi til å bli offer. Hvordan var det?

– Nå har vi akkurat hatt et møte med tillitsvalgtsapparatet, verneombudet og en del ansatte. Det er mye blandede følelser med de som er involvert. Mange kjenner på en utrygghet oppi det her, og ved at det kan skje på arbeidsplassen. Mange synes det er veldig ubehagelig, sier han.

Ingen er pågrepet

I går opplyste Vest politidistrikt i en pressemelding at ingen er pågrepet eller har status som mistenkt. Samtidig ble det kjent at politidistriktet får bistand fra Kripos. På døren til politistasjonen står det at området er videoovervåket, men ifølge BA er det likevel ingen kameraovervåking av stasjonen.

Rougthvedt ønsker ikke å spekulere i hvem som kan stå bak og årsak.

– Hva gjør det med de ansatte at gjerningspersonen ikke er tatt?

– Det er noe som får folk til å lure. Man vet ikke hva som er årsaken eller hvem som kan stå bak. Da begynner man å tenke: er det noen situasjoner man har vært oppe i, er det noen personer man har møtt i forbindelse med jobben, er det noen som har til hensikt å skade oss? Og man tenker er det noen på stasjonen i Åsane som de ønsker å ramme, eller er det politiet generelt. Det blir mye tanker når man ikke vet, avslutter han.

Skremmende

Saken har gjort inntrykk på lokallagsleder i PF Vest, Martin Kjelby.

– Det gikk kaldt nedover ryggen min da jeg så bildene av skuddhullene i vindusrutene på politistasjonen i Åsane og tanken om at det kunne ha vært en kollega av meg på andre siden, sier Martin Kjelby, lokallagsleder i PF Vest.
– Det gikk kaldt nedover ryggen min da jeg så bildene av skuddhullene i vindusrutene på politistasjonen i Åsane og tanken om at det kunne ha vært en kollega av meg på andre siden, sier Martin Kjelby, lokallagsleder i PF Vest.

– Det gikk kaldt nedover ryggen min da jeg så bildene av skuddhullene i vindusrutene på politistasjonen i Åsane og tanken om at det kunne ha vært en kollega av meg på andre siden, sier han.

Kjelby tror hendelsen gjør noe med trygghetsfølelsen også til andre ansatte på tjenestesteder rundt omkring i hele landet.

– Jeg håper virkelig at etterforskningen vil oppklare saken, sånn at de ansatte trygt kan møte opp på jobb igjen. Det er skremmende å se at det går en eller flere personer løs der ute med mulig vilje og kapasitet til å skade ansatte i politiet, avslutter han. 

Blir ivaretatt

Hovedverneombudet i Vest politidistrikt Marit Espevoll sier at de ansatte blir ivaretatt.

– Dette er en veldig alvorlig hendelse som har skjedd her hos oss. Saken blir håndtert av arbeidsgiver i samarbeid med vernetjenesten og tillitsvalgte. Jeg har inntrykk av at det skjer på en god måte. Man har samlet de ansatte fra politistasjonen og har god informasjon og dialog med dem, sier hun.

Espevoll legger til at de ansatte også har fått tilbud om oppfølging av kollegastøtteordningen – og andre dersom det er behov for det.

– Vi er ulike mennesker og har ulike behov, og det er variabelt hvordan folk opplever dette. Arbeidsgiver prøver å fange opp og være på tilbudssiden for de som har behov for oppfølging, det er hva jeg har blitt orientert om, avslutter hun.

Powered by Labrador CMS