Skytingen mot politistasjon i Bergen: – Har en formening om gjerningsvåpen

Etter kriminaltekniske undersøkelser ved Bergen nord politistasjon, tror politiet de vet hva slags skytevåpen som ble brukt i skuddløsningen mot stasjonen.

Torsdag formiddag ble det oppdaget hull i fasaden på Bergen nord politistasjon.
Torsdag formiddag ble det oppdaget hull i fasaden på Bergen nord politistasjon.
Publisert Sist oppdatert

Politiadvokat Jørgen Henriksen sier til Bergensavisen at det er fremgang i etterforskningen.

– Deler av materialet er allerede analysert, og vi har en formening om hvilket type våpen som ble brukt, bekrefter politiadvokat Jørgen Henriksen til avisen.

Ingen på jobb

Torsdag formiddag ble det oppdaget fem kulehull i fasaden på politistasjonen i Åsane. Ingen ansatte befant seg inne på politistasjonen da den ble beskutt.

På døren til politistasjonen står det at området er videoovervåket, men ifølge BA er det likevel ingen kameraovervåking av stasjonen.

Fortsatt er det ingen mistenkte i saken etter at politistasjonen i Åsane ble beskutt. 

Påvirker hele distriktet

Ingen ble skadd under hendelsen, men den påvirker ansatte i hele politidistriktet, sier  fungerende leder for politiet i Stor-Bergen, Lars Morten Lothe, til Bergensavisen.

– Hendelsen påvirker ikke bare den berørte politistasjonen, men hele distriktet. Politidirektoratet er i løpende dialog med Vest politidistrikt, PST og Kripos om det som har skjedd, sier Lothe.

Minst fem skudd

Ifølge NRK ble det funnet minst fem skuddhull i vinduene på politistasjonen.

Statskanalen skriver videre at at Politidirektoratet er varslet om skytingen mot politistasjonen, og at POD følger situasjonen tett. Per torsdag formiddag var det ikke innført ekstraordinære nasjonale tiltak som følge av hendelsen.

Torsdag ettermiddag ble det også kjent via NRK at PST kobles inn i saken.

Powered by Labrador CMS