Skudd avfyrt mot politistasjon i Bergen - politiet blir midlertidig bevæpnet

– Politiet har undersøkt hullene, og mener at de skyldes skudd, skriver operasjonsleder Stein Rune Ø. Halleraker i Vest politidistrikt i en pressemelding.

MINST FEM SKUDD: Det var i formiddag at politiet oppdaget skuddhullene i fasaden. Ifølge NRK er det snakk om minst fem skuddhull.
MINST FEM SKUDD: Det var i formiddag at politiet oppdaget skuddhullene i fasaden. Ifølge NRK er det snakk om minst fem skuddhull.
Publisert Sist oppdatert

I formiddag, klokken 09:49, ble det oppdaget hull i fasaden på Bergen nord politistasjon, melder Vest politidistrikt i en pressemelding.

«Politiet har undersøkt hullene, og mener at de skyldes skudd. Det er også funnet flere prosjektil inne på stasjonen. Vi vet ikke per nå når skuddene er avfyrt, men det har sannsynligvis ikke vært folk i bygget da det skjedde. Ingen personer er skadet», uttaler operasjonsleder Stein Rune Ø. Halleraker i Vest politidistrikt i pressemeldingen.

Videre heter det at Bergen nord politistasjon nå er stengt og åstedet skal undersøkes av politiets kriminalteknikere.

Midlertidig bevæpnet

«Politiet i Vest politidistrikt er nå midlertidig bevæpnet frem til situasjonen er avklart. Saken etterforskes for øyeblikket av Felles Straffesaksinntak (FSI)», uttaler Halleraker  videre.

Per nå har ikke politiet noen ytterligere opplysninger i saken, men vil komme tilbake med en oppdatering senere på dagen.

Det var Bergensavisen som først omtalte at politistasjonen i Litleåsveien i Åsane, var avsperret med politibånd.

Avisen kunne også fortelle at forbipasserende ble bedt om å holde avstand.

Minst fem skudd

Ifølge NRK er det minst fem skuddhull i vinduene på politistasjonen.

– Så vidt vi vet er det ingen som har hørt noen skudd. Hullene ble oppdaget da vi kom på jobb i dag. Vi har sperret av et større område fordi vi ikke vet hvor skuddene har kommet fra, sier politistasjonssjef Torbjørn Mørk på stedet til NRK.

Statskanalen skriver videre at at Politidirektoratet er varslet om skyting mot politistasjon, og at POD følger situasjonen tett. Men at det per torsdag formiddag ikke er innført ekstraordinære nasjonale tiltak som følge av hendelsen.

Torsdag ettermiddag ble det også kjent via NRK at PST kobles inn i saken.

Powered by Labrador CMS