Ingen er pågrepet eller mistenkt etter kulehullfunn i Bergen: Får bistand fra Kripos

- Håper de ansatte nå blir tatt godt vare på og at man raskt finner ut hva som ligger bak, sier PF-leder Unn Alma Skatvold.

PÅ PLASS: Krimteknikere undersøker kulehull, som torsdag formiddag ble oppdaget i fasaden på Bergen nord politistasjon.
PÅ PLASS: Krimteknikere undersøker kulehull, som torsdag formiddag ble oppdaget i fasaden på Bergen nord politistasjon.
Publisert Sist oppdatert

Torsdag formiddag kunne politiet fortelle at det var oppdaget hull i fasaden på Bergen nord politistasjon.

«Politiet har undersøkt hullene, og mener at de skyldes skudd. Det er også funnet flere prosjektil inne på stasjonen. Vi vet ikke per nå når skuddene er avfyrt, men det har sannsynligvis ikke vært folk i bygget da det skjedde. Ingen personer er skadet», uttalte operasjonsleder Stein Rune Ø. Halleraker i Vest politidistrikt i en pressemelding.

Ingen er pågrepet

Nå har politiet kommet med en ny oppdatering.

Ingen er pågrepet eller har status som mistenkt

Gry Benedicte Halseth

«Status etter at det ble funnet kulehull på Bergen nord politistasjon torsdag formiddag Etterforskning pågår og politidistriktet har fått bistand fra Kripos. Vi er fortsatt i en informasjonsinnhentingsfase. Ingen er pågrepet eller har status som mistenkt», skriver kommunikasjonsrådgiver Gry Benedicte Halseth i Vest politidistrikt i en pressemelding.

Videre kommer det frem at det i løpet av formiddagen er det gjort undersøkelser på alle distriktets politistasjoner. 

«Det er så langt ikke funnet skader på andre bygg. Det er ikke registrert trusler rettet mot politistasjoner eller ansatte. Den generelle bevæpningen er tatt ned i politidistriktet, men opprettholdes i geografisk driftsenhet Bergen, Askøy og Øygarden inntil videre. Driften av politidistriktet går som normalt», skriver Halseth avslutningsvis i pressemeldingen. 

Forferdelig

Vold og trusler mot politiet øker voldsomt og det må tas skikkelig på alvor både før og etter noe skjer

Unn Alma Skatvold

Forbundsleder Unn Alma Skatvold i Politiets Fellesforbund karakteriserer saken som forferdelig.

- Det var forferdelig å høre. Vi vet jo ikke hva som ligger bak, men det føyer seg inn i rekken av hendelser som viser hvor tøff hverdagen begynner å bli for våre ansatte. Vold og trusler mot politiet øker voldsomt og det må tas skikkelig på alvor både før og etter noe skjer. Håper de ansatte nå blir tatt godt vare på og at man raskt finner ut hva som ligger bak, skriver hun i en SMS til Politiforum.

Powered by Labrador CMS