Politistudentene er fortsatt blant landets mest fornøyde studenter

Bachelorstudentene på Politihøgskolen (PHS) er de femte mest fornøyde studentene i landet.

Politihøgskolen i Oslo.
Publisert Sist oppdatert

Det går fram av NOKUTs årlige studiebarometer, som ble offentliggjort i dag. Der blir studenter fra hele landet bedt om å vurdere kvaliteten og sin egen tilfredshet med studiene sine.

For 2023 vurderte bachelorstudentene på PHS sin overordnede tilfredshet med studieprogrammet sitt til 4,4 på en skala fra 1-5. 

Det er nøyaktig samme vurdering som for 2022 og 2021. 

– Vi er svært stolte av at studentene våre gir høy score på politiutdanningen. Vi tror det blant annet handler om at vi rekrutterer motiverte studenter som allerede etter ett år med teoristudier på en av våre campuser, er i praksis i et politidistrikt. Der blir de kjent med flere sider ved politiyrket, sier rektor Nina Skarpenes i en pressemelding.

Scoren på 4,4 gjør politistudentene til landets femte mest fornøyde - delt med Steinerhøyskolen, og bak Høyskolen for dansekunst, Høyskolen for ledelse og teknologi, Barratt Due musikkinstitutt og Fjellhaug Internasjonale høgskole, ifølge Khrono.no.

I årene 2014 til og med 2019 toppet PHS lista, mens de i fjor lå som nummer to.

– Selv om vi er fornøyde med resultatene, vil vi bruke studiebarometeret til å videreutvikle utdanningen. Vi ønsker å få flere studenter inn i forskningsprosjekter, slik at de blir i stand til å delta i utvikling av politifaget. Dette gjelder både bachelorutdanningen og øvrige utdanninger ved Politihøgskolen, sier Skarpenes i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS