Tildelt Politiforums ærespris som første sivile ansatt: − Veldig rørt

Seniorkonsulent Christine Torsvik ved Bergen Nord politistasjon vant Politiforums ærespris for 2023. - Det viktigste er at alle blir behandlet likt uansett hvem de er, sier hun.

MYE FØLELSER: Christine Torsvik setter pris på at kollegaene har stemt henne frem til Politiforums ærespris.
MYE FØLELSER: Christine Torsvik setter pris på at kollegaene har stemt henne frem til Politiforums ærespris.
Publisert Sist oppdatert

17 personer ble nominert til Politiforums Ærespris 2023. Igjen sto fem finalister, deriblant Torsvik som blant annet sitter i publikumsvakten ved Bergen Nord politistasjon.

Torsvik ble nominert for å stå for stabilitet, kontinuitet og hjelpsomhet i jobben hennes som seniorkonsulent. 

I dag fredag overrasket både Politiforums redaktør Erik Inderhaug samt politistasjonssjef Torbjørn Mørk vinneren sammen med kollegaer i Bergen.

Overrasket på stasjonen

Torsvik ble tatt på senga av prisutdelingen på politistasjonen i Åsane. Hun ante ingen ting, og hun trodde hun egentlig var tilstede på en markering for noen ansatte som skulle slutte.  

Da Politiforums redaktør Erik Inderhaug delte ut prisen, ble Trosvik veldig rørt og overrasket. 

- Det var fantastiske ord. Det varmer langt inn i hjertet, sier hun.

Også da hun ble nominert var overraskelsen stor, og hun trodde ikke hun hadde en sjans mot de andre kandidatene, flere av dem kjente fjes for mange i politietaten. 

BJØRNEKLEM: Det ble mye applaus og kake for Torsvik under utdelingen.
BJØRNEKLEM: Det ble mye applaus og kake for Torsvik under utdelingen.

- Jeg ble veldig overveldet da jeg ble nominert, det var veldig ærefult og kjekt å bli satt pris av kollegaer. Jeg ble veldig rørt, sier Torsvik.

Torsvik er den første sivilt ansatte personen som har vunnet prisen.

- Jeg tenker kollegaene mine har en stor fortjeneste for det. Det er kjekt å bli sett, og den sivile jobben er viktig i politiet.

Kollegaene som nominerte henne, ønsket å hylle Torsvik for jobben hun gjør.

Torsvik beskrives som en «lojal, hardtarbeidende, ydmyk, respektfull og fantastisk medarbeider», som «brenner for å hjelpe andre og strekker seg ekstra for at folk skal få hjelp» – spesielt «de som trenger det litt ekstra».

Hun har jobbet på stasjonen siden 2007, og ordner fredagskos, pynter til høytider og stiller opp med «sang og ballonger» når kolleger fyller år. 

Bidrar med humor

Torsvik har jobbet i politiet siden midten av 1990-tallet. Hun trives med å ha mange ulike ting som skjer i løpet av dagen, og en variert arbeidshverdag er det beste.

HUMOR PÅ ARBEIDSPLASSEN: Torsvik stiller alltid opp når det er behov for å finne på noe morsomt på jobb. Her fra en narrestrek med en kollega.
HUMOR PÅ ARBEIDSPLASSEN: Torsvik stiller alltid opp når det er behov for å finne på noe morsomt på jobb. Her fra en narrestrek med en kollega.

Men det hun liker best er når hun får treffe folk som trenger hjelp fra politiet. Ved å ha kontakt med publikum møter hun folk i alle slags situasjoner.

- Det viktigste er at alle blir behandlet likt uansett hvem de er, og at de skal få den hjelpen de trenger når de kommer til politiet, sier hun.

Hun beskriver seg litt som en «potet», og arbeidsoppgavene kan være alt fra å sitte i politivakten, ordne med våpen, straffesaksstøtte eller sitte i straffesaksmottaket. 

-  Jeg er veldig glad i jobben min, det har jeg alltid vært, og glad i de jeg jobber med. Det er et godt miljø her hos oss, forteller hun.

Juryens begrunnelse

Juryen begrunner valget med Torsviks hjelpsomhet, respekt for andre mennesker og for å være et ansikt som gir tillitt til politiet:

«Med denne tildelingen ønsker juryen å løfte fram en representant for hverdagsheltene i politiet; uvurderlige ansatte som hver eneste dag jobber utrettelig for å gjøre hverdagen bedre for både publikum og kolleger. Slik Torsvik gjør, og har gjort på Bergen Nord politistasjon i 17 år.»

Videre trekkes det frem at selv om Torsvik har mangfoldige arbeidsoppgaver, har hun blitt en faglig bauta på en rekke områder:

«Når kollegaene trenger svar, er det Torsvik de går til. Samtidig har hun en omsorg og et hjerte for kollegaene som går langt utover det man kan forvente. Gjennom sitt sosiale engasjement sprer hun glede og trivsel på stasjonen, og er en drivkraft for et godt arbeidsmiljø – noe som også er en forutsetning for å skape gode resultater. Torsvik gjør rett og slett kollegaene sine bedre.»

Tre kollegaer om Torsvik:

Kollega Geir Kristiansen har jobbet med prisvinneren i mange år.
Kollega Geir Kristiansen har jobbet med prisvinneren i mange år.

Geir Kristiansen:

- Jeg har kjent Christine i 20 år og har jobbet på samme arbeidssted som henne hele denne tiden. Hun er utrolig lojal og nøyaktig. Hun er en kollega som gir mye av seg selv og er en kvinne som det går an å prate med om det meste. Hun er sjefen i ekspedisjonen og har full kontroll på det meste. Nå har Christine også begynt som en av våre representanter i «ved første kontakt». Ikke mange sivilt ansatte kan utføre en slik jobb.  Når det gjelder sosiale arrangementer står hun alltid i første linje og er en pådriver av en annen verden. Brann fans på sin hals og har også et lite forhold til Liverpool.

Kollega Flolid Fosse koser seg på jobb med Torsvik.
Kollega Flolid Fosse koser seg på jobb med Torsvik.

Eirin Helen Flolid Fosse:

- Christine har veldig mange arbeidsoppgaver på politistasjonen og kan svaret på det meste. Er det noe vi lurer på, så spør vi henne. Ikke bare er hun smilende, blid og veldig dyktig i jobben sin, men hun er alltid genuint opptatt av hvordan alle andre rundt henne har det. Utenom arbeidsoppgavene sine bidrar hun til det sosiale på mange områder. Det er alltid hyggelig å komme inn til Christine og ta seg en kaffe - ja, for hun passer også alltid på at det er kaffe på kannen!

Politistasjonssjef Torbjørn Mørk:

Politistasjonssjef Torbjørn Mørk mener det er flott at Torsviks ståpå-vilje settes pris på.
Politistasjonssjef Torbjørn Mørk mener det er flott at Torsviks ståpå-vilje settes pris på.

- Torsvik er først og fremst en gjenomsolid og god medarbeider og en utrolig person. Som medarbeider gjør hun jobben hver dag, som hun virkelig ønsker å gjøre for publikum. Når de fleste har gått fra jobb kan Kristine være igjen og ordne og fikse. Det er ingen sure miner. Sånne medarbeidere er det lett å ta for gitt med tiden, men det er det viktig å ikke gjøre. Det er summen av alt Torsvik bidrar med det kan være lett kan å overse i en travel hverdag.

Juryens begrunnelse

Når folk flest ser for seg en politiansatt, er det bilder av uniformer, blålys og politibiler som flimrer over netthinnen. Det er ikke så rart, for mennene og kvinnene i den blåkledte førstelinjen er tross alt politietatens fremste og tydeligste symbol.

 Like viktige, men ikke alltid like synlige, er de tusenvis av politiansatte som hver dag jobber utrettelig bak utstyrsbeltene, vernevestene og skulderklaffene. Den mangfoldige sekkeposten «sivilt ansatte» rommer over en tredjedel av alle ansatte i etaten, og på hver sine måter sørger disse menneskene for at det store maskineriet «politiet» går rundt. På noen tjenestesteder er disse personene rett og slett avgjørende; selve navet i organisasjonen.

 På Bergen Nord politistasjon er det Christine Torsvik som er dette navet.

 Med denne tildelingen ønsker juryen å løfte fram en representant for hverdagsheltene i politiet; uvurderlige ansatte som hver eneste dag jobber utrettelig for å gjøre hverdagen bedre for både publikum og kolleger. Slik Torsvik gjør, og har gjort på Bergen Nord politistasjon i 17 år. Fra ekspedisjonen på stasjonen har hun møtt og snakket med utallige innbyggere – alltid positiv, alltid hjelpsom og alltid klar for å gjøre det lille ekstra, spesielt for de som trenger det som mest. Juryen mener en slik respektfull imøtekommenhet har en enorm betydning for tilliten og omdømmet til politiet.

 Mens andre ansatte har kommet og gått, har Torsvik stått for stabiliteten og kontinuiteten på politistasjonen. Med et stadig større mangfold av arbeidsoppgaver, har hun blitt en faglig bauta på en rekke områder. Når kollegaene trenger svar, er det Torsvik de går til. Samtidig har hun en omsorg og et hjerte for kollegaene som går langt utover det man kan forvente. Gjennom sitt sosiale engasjement sprer hun glede og trivsel på stasjonen, og er en drivkraft for et godt arbeidsmiljø – noe som også er en forutsetning for å skape gode resultater. Torsvik gjør rett og slett kollegaene sine bedre.

 Juryen mener betydningen av slike politiansatte ikke kan undervurderes. Dette er ansatte det er lett å ta som en selvfølge i hverdagen, men som det merkes veldig godt om de slutter – fordi de gjennom sitt vesen, sin tilstedeværelse og sin faglige tyngde er både kulturbærere og bærebjelker på arbeidsplassen. Akkurat slik Torsvik er det på Bergen Nord politistasjon.

 På bakgrunn av dette har dermed juryen kommet til en enstemmig beslutning:

 Politiforums Ærespris 2023 tildeles Christine Torsvik.

Powered by Labrador CMS