Politiforum vant mediepris for kulehull-cover

Politiforums gjennomhullede oktober-utgave fra 2023, med tittelen «Politiets bomskudd», ble kåret til Årets cover under Medieprisutdelingen i Bergen.

PRISVINNERE: Redaktør Erik Inderhaug, designer Benjamin Gjerde, Kjetil Stormark og Vibeke Cederkvist.
Publisert Sist oppdatert

Dette var den fjerde gangen Politiforum blir tildelt denne prisen, som de også fikk i 2019, 2021, og 2022. Årets pris gikk til forsiden av Politiforum nummer 5 fra i fjor, med tittelen «Politiets bomskudd». 

På forsiden av bladet var det tegnet en skyteskive, mens hele bladet var gjennomhullet av et «kulehull». 

Grepet og forsiden viste til hovedsaken i magasinet: Politiforums avsløring av at Oslo politidistrikt, ett år før 25. juni-terroren rammet Pride-feiringen, kunne ha fått tilgang til et system for automatisk deteksjon og varsling når det blir løsnet skudd på åpen gate.

Kreativt og lekent

I juryens begrunnelse for å tildele Politiforum prisen, skriver de:

«Umiddelbar stoppeffekt! Papirets styrke brukes til det fulle, og løfter historien til nye høyder. Grepet med gjennomhulling tvers igjennom utgaven, som av et pistolskudd, gir leserne en brutal påminnelse om hva det hele handler om. Kreativt, lekent og uhyre virkningsfullt.»

– Den årlige Medieprisutdelingen i Bergen trekker til seg store og små medier fra hele landet, og det er utrolig artig at et lite fagblad som Politiforum klarer å markere seg i konkurransen. Vi er veldig stolte og glade for at det vi gjør blir lagt merke til og anerkjent, og dette er en stor motivasjon for å stå på videre, sier ansvarlig redaktør Erik Inderhaug i Politiforum.

– Vi håper og tror at slike anerkjennelser bidrar til at vår kritiske og uavhengige journalistikk når enda flere lesere, fortsetter han.

Erik Inderhaug og designer Øyvind Kristiansen i Mediamania.

Nominert til hovedpris

Ideen til forsiden fikk Politiforum og designer Øyvind Kristiansen i Mediamania for flere år siden, men det var først da denne saken dukket opp i 2023 at ideen ble realisert.

– En stor takk til Øyvind Kristiansen og Benjamin Gjerde, designerne våre i Mediamania. Uten dem og den grundige jobben de legger ned, hadde ikke denne forsiden vært mulig, sier Inderhaug.

Politiforum var også blant finalistene i en hovedprisen Årets Magasin for fjerde gang, men det var KK som stakk av med denne prisen i år.

– Det er ganske rått bare å klare å bli en av finalistene i den gjeveste kategorien, selv om vi ikke nådde helt til topps. Gratulerer til KK med prisen, så skal vi i Politiforum prøve å markere oss så godt at vi kommer i betraktning også neste år, sier Inderhaug.

Powered by Labrador CMS