Politihumor

Lufting av laser

Dette er historien om politistudenten som kjørte over fem mil med vinduene åpne midt på kaldeste vinteren.

Publisert

Dette er en historie fra politiets hverdag. Innholdet står for forfatterens regning.

Denne historien fant sted en vinterdag i Finnmark for en god del år siden. En politistudent fikk i oppdrag å kjøre til Skaidi, en times tid utenfor Hammerfest, hvor han skulle bli møtt av en politibetjent fra Alta. Politibetjenten skulle overlevere en lasermåler til studenten, som så skulle kjøre laseren til politistasjonen i Hammerfest.

Overleveringen gikk etter planen, men da studenten kom tilbake til Hammerfest, var han rimelig blåfrossen. Studenten klaget sin nød til veilederen sin etter den iskalde kjøreturen, hvor han sa han hadde vært tvunget til å kjøre med åpne vinduer hele veien.

Veilederen ble noe forundret, og spurte hvorfor i all verden han hadde kjørt over fem mil med vinduene åpne midt på kaldeste vinteren.

Det viste seg at dette skyldtes politibetjenten fra Alta, som nå er pensjonert, men som i alle år var beryktet for å drive ap med kollegene sine – eller «holde hælvete med», som vi sier i Finnmark.

For da politibetjenten overleverte laseren til studenten, hadde han nemlig forklart at de dessverre ikke hadde rukket å «lufte laseren» etter at de hadde brukt den. Dette måtte dermed gjøres i forbindelse med kjøring tilbake til Hammerfest.

Pliktoppfyllende som han var, så ikke studenten noen grunn til å tvile på forklaringen. Dermed rullet han ned vinduene for å lufte lasermåleren før han kjørte av gårde.

Studenten syntes ikke det var noe morsomt i det hele tatt da spøken ble avslørt. Men veilederen, som visste godt hvem spøkefuglen var, holdt på å daue av latter da han fikk vite hva som hadde skjedd.

Powered by Labrador CMS