Politihumor

En uheldig brannslukker

Vi ser at mannen har åpnet panseret på bilen, og at det brenner fra motoren. Mannen forsøker forgjeves å slukke flammene med hendene. Det framstår åpenbart at politiet må trå til.

Publisert

Dette er en historie fra politiets hverdag. Innholdet står for forfatterens regning.

Denne historien fant sted for noen år siden, antageligvis på begynnelsen av 2000-tallet. Jeg jobbet på Frogn lensmannskontor, og vi hadde studenter på praksis. Selv var jeg ikke studentveileder, men denne dagen satt jeg bak i patruljebilen, mens en student og hans veileder satt foran.

Dette var på sommeren, med strålende vær, og det var en av studentens første dager i patruljebil. På vei til et industrifelt på Vinterbro, passerer vi en bil som står i grøftekanten, med en mann på utsiden. Vi tar ikke noen spesiell notis av det da, og kjører videre til industrifeltet.

På vei tilbake ser vi at mannen har åpnet panseret på bilen, og at det brenner fra motoren. Mannen forsøker forgjeves å slukke flammene med hendene. Det framstår åpenbart at politiet her må trå til.

Vi parkerer litt forbi det brennende kjøretøyet og den desperate sjåføren, og jeg hopper raskt ut av politibilen for å finne fram brannslukningsapparatet fra bagasjerommet. Det ligger selvfølgelig underst, og med tre politifolk i bilen, er det mange bager å lempe ut.

Mens jeg står der og sjauer, observerer jeg i øyekroken at politistudenten forsvinner bak ryggen min på vei mot den brennende bilen.

Mens jeg står der og sjauer, observerer jeg i øyekroken at politistudenten forsvinner bak ryggen min på vei mot den brennende bilen. 

I det jeg drar ut brannslukningsapparatet og snur meg rundt, ser jeg studenten peke mot flammene med et lite, rødt apparat.

Når han trykker på apparatet, står det en kule av flammer opp av motoren. 

Forskrekkelsen er stor både hos studenten og bileieren, og begge hopper bakover når ildkula står opp.

Øynene hans blir kulerunde, og han legger livredd på sprang bort fra bilen.

Med brannslukningsapparatet i hendene, løper jeg det jeg kan mot flammene. Det er ikke godt å si hva bilførere tenker når han ser en ny politimann komme løpende med et enda større, rødt apparat. 

Øynene hans blir i hvert fall kulerunde, og han legger livredd på sprang bort fra bilen. Men min brannslukker gjør jobben, og tar knekken på flammene.

Etter at brannen er slukket, og brannvesenet tilkalt, skjønner vi hva som har skjedd. Mens studenten satt i bilen og syntes jeg brukte lang tid på å finne fram brannslukningsapparatet, kikket han ned under setet og oppdaget et lite, rødt brannslukningsapparat.

Men det han plukket opp i den tro at det var en liten brannslokker, var selvfølgelig CS-boksen, som viste seg å ha helt motsatt effekt på flammene.

Studenten fikk karakteren 10 på handlekraft, 10 på initiativ, og 0 på gjennomføring, så gjennomsnittet ble bra. 

I dag er han en dyktig medarbeider i politiet.

Powered by Labrador CMS