RYKKER NED: I konkurranse mot 13 andre offentlige etater rykker politiet ned til fjerdeplass, til tross for en samlet bedre skår enn i fjor.
RYKKER NED: I konkurranse mot 13 andre offentlige etater rykker politiet ned til fjerdeplass, til tross for en samlet bedre skår enn i fjor.

Politiet på 4. plass på IPSOS' omdømmeundersøkelse

Politiet faller ned én plass på IPSOS' undersøkelse til offentlige etater, og er nå nummer fire på listen.

Publisert Sist oppdatert

Men totalt sett skårer politiet bedre enn i fjor, ifølge politiets nettside.  

Undersøkelsen som ble lagt frem i dag, torsdag 19. oktober, måler respondentenes totalinntrykk av 14 offentlige etater.

Størst er økningen i innbyggernes oppfatning av politiets kompetanse og fagkunnskap, skriver politiet på sine nettsider. 

Likevel faller politiet ned én plass på listen, til nummer fire, sett opp mot 13 andre virksomheter.

I 2020 var politiet på toppen av denne listen.

Yngre folk mer positive

Totalinntrykket av politiet blant yngre mennesker er markant bedre enn hos de eldre. 

Mens personer i sentrale strøk (Østlandet og Oslo) og Midt-Norge har det høyeste totalinntrykket, så har folk i Nord-Norge det laveste.

I undersøkelsen blir de som svarer spurt om fire faktorer: Samfunnsansvar, effektivitet og økonomisk styring, åpenhet og informasjon, samt kompetanse og fagkunnskap.

Stort sett likt totalinntrykk

Resultatene viser en fremgang for politiet på alle områdene fra i fjor, bortsett fra effektivitet og økonomisk styring. Dette ligger på linje med tidligere år.

Totalinntrykket av politiet ligger på omtrent samme nivå som i fjor. 72 prosent svarer at de har et meget godt eller ganske godt totalinntrykk av politiet.

- Politiet skårer høyest av alle offentlige virksomheter når det gjelder samfunnsansvar, og det er vi veldig stolte av, sier kommunikasjonsdirektør Hilde Ebeltoft-Skaugrud i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS