Politiet på topp i omdømmeundersøkelse

Politiet kaprer topplasseringen i Ipsos årlige omdømmeundersøkelse for offentlige etater.

Publisert

Politietaten kommer best ut av totalt 13 etater, i Iposos omdømmeundersøkelse for 2020. Undersøkelsen ble offentliggjort i forrige uke.

I omdømmeundersøkelsen svarer 77 prosent av respondentene at de har et meget godt eller ganske godt totalinntrykk av politiet. Dette er en fremgang på fire prosentpoeng fra i fjor, og det er det høyeste tallet politiet har hatt på denne målingen.

Topp ti

Dette er topp ti-listen på Ipsos omdømmeundersøkelse.

1. Politiet 77%

2. Kripos 72%

3. Skatteetaten 73%

4. Brønnøysundregistrene 69%

5. Lånekassen 68%

6. PST 68%

7. Økokrim 66%

8. Forsvaret 66%

9. Statens vegvesen 57%

10. Kystverket 45%

Kilde: Ipsos

På andre plass kommer Skatteetaten med 73 prosent, mens Kripos kaprer tredjeplassen med 72 prosent.

– Undersøkelsen er en viktig indikator for hvordan publikum oppfatter politiet. Det er takket være alt det gode arbeidet som gjøres der ute, at vi nå gjør det sterkt på denne målingen, sier politidirektør Benedicte Bjørnland, i en pressemelding.

Antallet som har svart at de har litt dårlig eller meget dårlig totalinntrykk av politiet har også sunket med fem prosentpoeng, fra 15 prosent i 2019 til ti prosent i 2020.

Politiet kommer også godt ut på flere underkategorier.

I kategorien «samfunnsansvar» beholder politiet førsteplassen som de også hadde i fjor. 78 prosent sier de har et meget godt eller ganske godt inntrykk av politiet. Dette er en fremgang på to prosentpoeng fra fjoråret.

I kategorien «effektivitet og økonomisk styring» har kun 33 prosent svart at de har et meget godt eller ganske godt inntrykk av politiet. Dette er likevel en fremgang på åtte prosentpoeng fra året før, og politiet havner på syvende plass av de 13 etatene som deltar i undersøkelsen.

53 prosent svarer at de har et meget godt eller ganske godt inntrykk av politiet når det gjelder «åpenhet og kommunikasjon». Dette gir politiet en fjerdeplass i denne kategorien, blant de 13 etatene. Politiet havner også på førsteplass i kategorien «kompetanse og fagkunnskap». 72 prosent svarer at de har et meget godt eller ganske godt inntrykk av politiet i denne kategorien.