Streik i politiet:

Avgangselever ved Politihøgskolen i Oslo fikk eksamen avlyst

Alle B3-studentene som skulle hatt eksamen i dag fikk den avlyst på grunn av streiken.

PÅVIRKET AV STREIK: Selv om Akademikerne nå har sluttet å streike, trappet Unio i dag opp streiken.
Publisert Sist oppdatert

Alexander Stokkedal går selv siste året på Politihøgskolen, og forteller om mye usikkerhet rundt eksamen den siste uken.

Han forteller alle som går siste året bachelor i Oslo som skulle hatt eksamen i dag, fikk den avlyst, og at mest sannsynlig får ingen i Oslo tatt eksamen så lenge streiken foregår.

Pressevakt ved PHS Linea Bancel bekrefter at eksamen for studentene i Oslo ble avlyst, men sier det vil kunne være slik at eksamen kan gjennomføres for deler av studentgruppen. 

- De studentene som blir berørt av streiken blir derfor varslet direkte av PHS på e-post og sms, skriver hun i en e-post.

Streiken vil berøre enkelte eksamener og sensur ved bacheloravdelingene i Oslo og Stavern, og ved enkelte etter- og videreutdanninger. For politistudentene i Bodø vil dette ha innvirkning på utsatt sensur på en del eksamener. 

- Per nå ser det ut til at ingen eksamener utsettes eller avlyses i Bodø. Ved en ytterligere opptrapping av streiken kan konsekvensene bli mer omfattende, legger Bancel til.

Unio trappet i dag opp streiken, og 1600 Unio-medlemmer i staten er allerede i streik, og d dag mandag tas ytterligere 1736 medlemmer ut.

Nå kan både ferie- og jobbplaner ryke på grunn av avlyste eksamner.

Trappet opp streiken

Senere i juni uteksamineres omtrent 400 politistudenter fra Politihøgskolen i Stavern, Oslo og Bodø. Nå er det usikkerhet om studentene vil rekke å få tatt eksamen før den tid. 

- Årets kull med B3-studenter har hatt et uforutsigbart år med tanke på jobbutsiktene. Nylig kom nyhetene om ekstrabevilgninger på revidert nasjonalbudsjett, og for mange B3-studenter har det nå ordnet seg med sommervikariater, sier Stokkedal.

BEKYMRET: Stokkedal, som leder PF Politistudentene, forteller om mye usikkerhet for studentene.

Stokkedal mener det ikke er usannsynlig at mange kan gå inn i sommeren uten vitnemål. 

- Dersom politidistriktene velger å ikke ansette de studentene som ikke får gjennomført eksamen pga. streik mener jeg at det klart vil gå utover beredskapen i sommer, mener han.

Solveig Vollset er leder av Studenttinget ved Politihøgskolen, og går første året i Oslo. 

Hun bekrefter det var muntlig-praktisk eksamen som ble avlyst for både første- og tredjeklassingene i Oslo.

Dårlig kommunikasjon

Vollset forteller om veldig mye usikkerhet, og frustrasjon knyttet til mangel på informasjon.

- Det har påvirket fokuset litt for de fleste, men man må bare stå på og lese videre. Hvis vi ikke skal ha eksamen på torsdag får vi utsatt til senere, sier Vollset.

Men tredjeklassingene er mer bekymret på grunn av vitnemålet. 

- De i tredjeklasse som har fått jobb i sommer får i utgangspunktet ikke startet i sommerjobben før de får vitnemål, så de er veldig stresset, forteller hun.

- Hvordan har kommunikasjonen vært fra Politihøgskolen?

ØNSKER MER INFORMASJON: Solveig Vollset etterlyser bedre informasjon fra Politihøgskolen.

- Dårlig. Jeg satt i telefonen en halvtimes tid i går. I den ene mailen vi fikk stod det at det er mulig streiken kan påvirke eksamen. 

Vollset forteller de som fikk avlyst eksamen i dag fikk beskjed klokken halv ni i går kveld. 

Powered by Labrador CMS