Over 500 politiansatte kan bli tatt ut i streik fra mandag

Ytterligere 521 ansatte i sju politidistrikter, Kripos, Økokrim og Politidirektoratet vil bli tatt ut i streik fra mandag, dersom ikke meklingen i lønnsoppgjøret fører fram.

116 ansatte i Sør-Vest politidistrikt kan bli tatt ut i streik fra mandag 27. mai.
Publisert Sist oppdatert

Forrige uke ble det klart at Akademikerne og Unio vil ta ut ansatte i Kripos og fire politidistrikter i streik fredag førstkommende, dersom partene ikke kommer til enighet innen meklingsfristen.

Fristen går ut ved midnatt, natt til fredag denne uka.

Nå varsler Unio stat, hovedorganisasjonen som Politiets Fellesforbund er en del av, at dersom det ikke blir enighet, vil de ta ut ytterligere 521 politiansatte i streik fra mandag 27. mai.

«Hoveddelen av de som tas ut i streik, jobber i politiet eller innenfor høyere utdanning. Streikeuttaket i politiet vil ramme flere ulike politidistrikt, Utrykningspolitiet, Kripos og Økokrim. Uttaket vil blant annet ramme flere passkontor, og flere av politiets aktiviteter blir betydelig redusert», skriver Unio i en pressemelding.

Oversikten fra Unio viser at det er i Sør-Vest politidistrikt det vil bli tatt ut flest ansatte i streik:

Her kan politiansatte blitatt ut i streik mandag 27. mai

Virksomhet Antall
Finnmark politidistrikt9
Kripos10
Oslo politidistrikt80
Politidirektoratet9
Sør-Vest politidistrikt116
Sør-Øst politidistrikt89
Trøndelag politidistrikt26
Vest politidistrikt106
Økokrim10
Øst politidistrikt66

Dersom meklingen ikke fører fram, vil Unio fredag da ta ut to ansatte i Oslo politidistrikt, en i Sør-Øst politidistrikt, to i Øst politidistrikt og en i Finnmark politidistrikt i streik.

– Selv om vi varslet et begrenset streike-uttak i første omgang, så er vi raskt klare til å trappe opp en streik. Omfanget av streike-uttaket og hvordan dette vil ramme vil vi varsle under meklingen neste uke, dersom vi ser behov for det, sa Ørjan Hjortland i en pressemelding i forbindelse med det første varselet om streikeuttak.

Hjortland er nestleder i Politiets Fellesforbund og leder for konfliktberedskapen i Unio stat.

I det nye uttaket vil totalt 1594 medlemmer av Unio bli tatt ut i streik.

Powered by Labrador CMS