Politimann skutt i foten

Fikk moderate skader.

Publisert Sist oppdatert

Politiet ville være på den sikre siden og bevæpnet seg underen aksjon søndag. Det endte med et vådeskudd i foten til en betjent.

Aksjonen mot et bolighus fant sted på Eide i Møre og Romsdal

Mannen trengte ikke omfattende behandling for skuddskaden ifoten, opplyser Molde sjukehus til NTB. Sykehuset kjenner ikke til om skuddetkom fra hans eget våpen.

Skyteuhellet skjedde i forbindelse med en væpnet aksjon i11-tiden, men det var søndag ettermiddag fortsatt noe uklart hvordan uhelletskjedde.

Heller ikke Nordmøre og Romsdal politidistrikt vil opplyseom skuddet kom fra tjenestemannens eget våpen eller andres.

- Saken er meldt til Spesialenheten for politisaker og skaletterforskes. Derfor blir det helt feil av meg å kommentere dette nå, sieroperasjonsleder Harald Rønning til NTB.

Mannen fikk bare moderate skader, som kun rammet hud og vev.

Skyteuhellet skal ikke ha skjedd under selve den væpnedeaksjonen, ifølge Rønning.

- Vi har opplysninger om at det var to tjenestemenn påstedet da uhellet skjedde. Vi skal avhøre begge, sier leder Arve Opdahl foretterforskningsavdelingen ved Spesialenheten for politisaker, Midt-Norge ogNord-Norge.

Det er tatt beslag i våpen, men etterforskningen starterførst for alvor mandag, med avhør av de involverte, avhør av politietsinnsatsleder, gjennomgang av dokumenter og gjennomgang av funn på åstedet.

- Åstedet er undersøkt av en kriminaltekniker fraKristiansund, i og med at de to tjenestemennene jobber ved Molde politistasjon,sier Opdahl.

- Vi hadde et oppdrag med en konfliktsituasjon i en familiei Eide kommune. På bakgrunn av etterretning og fordi det hadde kommet trusler,valgte vi å bevæpne tjenestemennene som dro til stedet. Vedkommende blepågrepet uten dramatikk, sier Rønning.

Også Arbeidstilsynet er varslet om hendelsen.