God hjelp fra nabodistriktene

En rekke andre politidistrikter og særorganer stilte opp daNordre Buskerud politidistrikt trengte det som mest.

Publisert Sist oppdatert

Etter at det ble meldt om skyting på Utøya i halv sekstiden 22. juli, fikk Nordre Buskerud politidistrikt all den hjelpen de trengte.

– Ved enhver henvendelse rettet til andre, så fikk vi positive tilbakemeldinger. Folk har stilt på rappen. Det har vært en veldig imøtekommenhet i forhold til bistand, forteller politioverbetjent og ordenssjef Roy Arild Fossum.

Aller først vil han rose den umiddelbare innsatsen fra hele politidistriktet, med bistand fra regionene Modum og Hallingdal.

– Det har vært en kjempedrive innad i distriktet, også hos de sivilt tilsatte, som jeg aldri har opplevd før. Og jeg har jobbet her siden midten av 80-tallet.

I den første fasen strømmet kolleger på nærmest uten stans.

– I tillegg fikk vi hurtig bistand fra Oslo, Søndre Buskerud og Asker og Bærum. Ved henvendelse fikk vi også bistand fra Vest-Oppland, Follo, Vestfold, Telemark og Gudbrandsdal, sier han, og fortsetter:

– De organiserte også selv vaktskifte for sine mannskaper, og avløste hverandre. Det var veldig interessant og gledelig å se hvordan samarbeidet med andre distrikter fungerte.

Også særorganene som bidro, får ros.

– Særlig UP må berømmes for bistand av et stort omfang, sier Fossum.