Deltok i svensk pride parade

Det er ikke bare i Norge norske politi støtter opp om mangfold i politiet. Se bilder fra pride parade i Stockholm.

Publisert Sist oppdatert

Tillitsvalgt Kent Skibstad fra Politiets Fellesforbunds (PF) studentgruppe PF-studentene, deltok under årets pride parade i Stockholm. Hensikten med besøket var å lære av svenskene, og å støtte opp om mangfoldsarbeidet i svensk politi.

– Jeg opplevde Europride i Oslo som en veldig positiv greie, der vi i politiet og PF fikk markert at vi støtter våre kolleger som er homofile, lesbiske og bifile. Samtidig fikk vi vist at det er naturlig at også politiet stiller opp og går foran for likestilling og mangfold. Selv er jeg straight, men mener det er like naturlig at også heterofile stiller i en slik parade for å markere støtte, sier Skibstad.

Turen ble delvis støttet av PF sentralt, gjennom et studieturstipend.

pridesverige5.jpg
pridesverige5.jpg

– Sverige ligger et stykke foran Norge når det gjelder hatkriminalitet. I Sverige (Stockholm) har man egen «hatbrottgruppe» som jobber med hatkriminalitet, og temaet blir tatt på alvor. i Norge har vi ikke kommet like langt.

Også i Sverige ble det i år satt paraderekord for politiets deltakelse. Rundt 50 uniformerte politifolk, samt en del sivilt ansatte og 15 representanter fra det svenske Polisforbundet, ble fulgt av over en halv million tilskuere.

– Polisen ble veldig godt mottatt langs ruta, med jubelrop og applaus. Som uniformert norsk politi, ble jeg også veldig godt mottatt. Både kollegaer i polisforbundet og i polisen, og publikum generelt, var svært positive til at norsk politi var synlig representert på denne måten, sier Skibstad.