SPENNENDE SAMFUNNSOPPDRAG: - Det er veldig hyggelig, og en tillitserklæring, at politiet for syvende år på rad topper Universums kåring av Norges mest attraktive arbeidsgiver for jurister, sier påtaleleder Beate Sand (t,.) i Oslo politidistrikt. Hun tok i mot prisen på vegne av etaten, sammen med fungerende HR-direktør May Kristin Fønnebø i Oslo politidistrikt.

Ny kåring: Politiet er den mest attraktive arbeidsgiveren for jurister

«Juristene vil som de alltid vil til staten, der føler de seg tryggest, samtidig som at de får jobbe med et viktig samfunnsoppdrag», heter det i en pressemelding fra Universum, som står bak kåringen.

Publisert Sist oppdatert

Universum kartlegger hvert år hvilke karrieremål og preferanser yrkesaktive har, og hvilke arbeidsgivere de drømmer seg til.

Det er i alt 8.400 yrkesaktive med høyere akademisk bakgrunn som har stemt.

Nær 200 av disse er jurister, som i år igjen har kåret politiet til Norges mest attraktive arbeidsgiver i jus-kategorien.

Det har de gjort for syvende år på rad.

Trygghet og viktig samfunnsoppdrag

«Juristene vil som de alltid vil til staten, der føler de seg tryggest, samtidig som at de får jobbe med et viktig samfunnsoppdrag», heter det i en pressemelding fra Universum.

– Slik har det vært i alle år, og politiet går av med seieren i år igjen, sier daglig leder Carlo Duraturo i Universum Norge i pressemeldingen.

Videre kommer det frem at juristene ønsker seg til politiet, fordi de mener at politiet har et viktig samfunnsoppdrag. Samtidig som at ansvarsnivået er høyt.

Det var Oslo politidistrikt som tok i mot prisen på vegne av etaten.

- Det er veldig hyggelig, og en tillitserklæring, at politiet for syvende år på rad topper Universums kåring av Norges mest attraktive arbeidsgiver for jurister. Det vitner om at politiet har et spennende samfunnsoppdrag som er appellerende for jurister,  sier påtaleleder Beate Sand i Oslo Politidistrikt.

Hun mottok prisen sammen med fungerende HR- direktør May Kristin Fønnebø.

PIT på topp fem

Også på IT-siden er politiet representert. 

Her tar politiet en 5. plass, som gir PIT den beste pallplasseringen i offentlig sektor.

Det er Google som tar førsteplassen i IT-kategorien.

– Dette viser at vi fortsatt har en tydelig posisjon som attraktiv arbeidsgiver i IT-kategorien, og det er vi glade for. Vi trenger de beste hodene for å være i forkant av kriminaliteten, sier direktør i Politiets IT-enhet, Catherine Janson i en pressemelding fra PIT.

Hun benytter samtidig anledningen til å gratulere politiet, som nok en gang topper Norges mest attraktive arbeidsgiver for jurister.

– Juristene gjør en svært viktig jobb for politiet, også i digitaliseringsarbeidet. Da er det et viktig bidrag at mange ønsker seg politiet som arbeidsgiver, sier Janson også i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS