OPPLÆRING I GANG: Her foregår våpenopplæring av mannskapet fra Agder politidistrikt.

Mener Glock treffer blink

Agder politidistrikt er først ut til å være ferdig med sin opplæring av de nye tjenestepistolene. Leder for våpenopplæringen ved Stavern PHS melder om positive erfaringer så langt.

Publisert Sist oppdatert

Politiet er nå i gang med innfasing av nye tjenestepistoler, etter at det i mars i fjor ble kjent at pistoler fra Glock vant konkurransen.

Politiet i Norge tar nå i bruk to modeller fra Glock som nye tjenestepistoler. Dette er Modell G45 (standard tjenestepistol) og Modell G43X.

I dag brukes Heckler & Koch P30 (L), som politiets tjenestepistol, som nå fases ut.

INNFASES: Glock 17, generation 5

Positive tilbakemeldinger

Siden uke 39 har Kai Inge Schaathun Larsen ved Politihøgskolen (PHS) i Stavern hatt opplæring med de nye pistolene, som leder for våpenopplæringen.

Agder politidistrikt er nå ferdig med opplæringen, og tilbakemeldingene så langt er utelukkende positive, forteller Larsen.

- Pistolen er kompakt, ergonomien og presisjonsevnen er bra. Den er egnet for tjeneste. Totalstørrelsen og avtrekksystemet er bedre enn tidligere, om jeg skal mene noe personlig, sier han. Det er ingen feil på utstyret.

Han legger til at slike faktorer kan være litt personlig ut i fra hva man foretrekker, men sier det ikke er uten grunn at Glock har det store verdensmarkedet i tjenestevåpensammenheng.

Videre fortsetter opplæringen av instruktørene hos politidistriktene, som igjen vil ta opplæringen videre.

PÅ VEI INN: Her er pistolen som nå tas i bruk i politiet.

- Fremover mot sommerferien vil alle distriktene ha gjennomført instruktøropplæringen, sier Larsen.

Politistudenter ferdig utlært

De studentene som blir uteksaminert til sommeren vil ifølge Larsen være sertifisert på Glock-pistolene, og vil også bruke Glock når de begynner å jobbe.

Godkjenningsprøven studentene må klare har tilsvarende vanskelighetsgrad, men til tross for dette har prøven mindre strykprosent for studentene som tar i bruk de nye tjenestepistolene.

Ifølge Politiets Fellestjenester (PFT) gjenstår det fortsatt mye arbeid før de nye pistolene er ferdig innført i hele landet.

Pistolene tas fortløpende i bruk distriktsvis det neste halvåret, parallelt med utfasing av de gamle.

Pressevakt Magnus Ridola i PFT skriver til Politiforum at utrulling og opplæring pågår utover året, og alle distriktene skal etter planen ha byttet pistol i løpet av 2023.

- Eksakte tidspunkt ønsker vi av sikkerhetsmessige årsaker ikke å gå ut med, sier han.

POSITIV: Larsen ved PHS sier han så langt har fått et godt inntrykk av de nye tjenestepistolene som nå rulles ut.
Powered by Labrador CMS