Glock 19, generation 5.

Pistoler fra Glock blir politiets nye tjenestepistol

Politiet har inngått avtale om at Glock 17 og 19 blir nye tjenestepistoler.

Publisert Sist oppdatert

Politiet har inngått avtale om nye tjenestevåpen, og snart blir pistoler fra Glock tatt i bruk i politiets tjeneste. Ifølge Polistidningen vil dette være pistolene Glock 17 og 19, begge i generasjon 5, og Glock 43 og 43X. I dag brukes Heckler & Koch P30 (L), som politiets tjenestepistol.

Både norsk og svensk politi har signert avtalen med leverandøren Promoteq, om ny tjenestepistol, hylster fra Safariland og lykter fra Streamlight. Avtalen ble signert 25. februar.

11 leverandører viste interesse for å delta i anbudsprosessen, men kun fire leverte anbud, skriver Polistidningen. Disse var Sig Sauer Inc., Smith & Wesson, Promoteq som representerer Glock og Arma Tech som representerer Heckler & Koch.

Glock 17, generation 5.

Smith & Wesson oppfylte ikke alle kravene i den tekniske spesifikasjonen og gikk ikke videre. Av de tre andre fikk Promoteqs anbud litt høyere poeng enn konkurrentene i vurderingen, og de hadde også en lavere pris. Ifølge den svenske Polismyndighetens vurderingsrapport, vant de derfor anbudsrunden, skriver Polistidningen.

I tillegg til de fire modellene som blir politiets nye tjenestevåpen, omfatter anbudet også to øvingsvåpen. Dette er Glock 19P og Glock 19T. Avtalen skal også inneholde en rekke tilbehør, som hylster, våpenlampe, rengjøringskit, reservedeler og verkyøy.

Sara Bjølverud, pressekontakt ved Politiets Fellestjenester skriver i en e-post til Politiforum at «en konspetløsning gjør at PFT har én leverandør å forholde seg til, i stedet for en leverandør for hvert at produktene. Dette gjør det enklere for PFT å administrere leveranser til etaten. Den nye konseptløsningen hvor våpen, hylster og lykt sees som èn enhet vil gi brukerne en mer helhetlig løsning».

Bjølverud legger til at enhetlig utstyr i Norge og Sverige kunne bidra til styrket beredskap på tvers av landegrensene.

«Den nye avtalen vil gi politiet god forutsigbarhet, og samarbeidet med svensk politi gir både kvalitative og økonomiske gevinster. Gjennom en slik felles anskaffelse blir politiet en større kunde og oppnår bedre betingelser. Det vil også bidra til reduserte kostnader knyttet til opplæring, service og vedlikehold», skriver hun.

Implementering av de nye pistolene vil foregå fra 2023 til 2025. Utrullingen av det nye utstyret, og tilhørende utfasing av gammelt utstyr, vil bli gjennomført distriktsvis.

LES OGSÅ: Våpenet var for dårlig for Beredskapstroppen - Brukes fortsatt i resten av politiet

Powered by Labrador CMS