Politiet avfyrte skudd under en aksjon i Kristiansand sentrum.
Politiet avfyrte skudd under en aksjon i Kristiansand sentrum.

Mann skutt i benet av politiet

Én tjenesteperson i politiet har status som mistenkt etter skytingen som fant sted i Kristiansand fredag. Personen som ble skutt, behandles lørdag på sykehus.

Publisert

– Kripos har gjennomført åstedsundersøkelse, og Spesialenheten gjennomfører avhør av tjenestepersoner i politiet. Én tjenesteperson har status som mistenkt i saken. Det arbeides med å kartlegge øvrige vitner til hendelsen, opplyser Spesialenheten for politisaker i en pressemelding lørdag kveld.

Etterforskningen så langt viser at en person ble observert med våpen og det oppsto en situasjon som medførte at politiet avfyrte skudd.

Truende situasjon

Det er gjort beslag av våpen, opplyser de videre.

– Operasjonssentralen fikk fredag kveld melding om at en person gikk med våpen i Kristiansand sentrum. Da politiet kom i kontakt med personen oppsto det en truende situasjon som resulterte i at politiet avfyrte skudd, skrev Agder-politiet i en pressemelding.

Et vitne har fortalt til Fædrelandsvennen at hun så en mann med en lang kniv i nærheten av åstedet kort tid i forveien.

– Personen som ble skutt, er fortsatt til behandling ved sykehus. Han er ikke livstruende skadd. Fornærmedes helsetilstand medfører imidlertid at han ikke kan avhøres på nåværende tidspunkt, kommer det fram i pressemeldingen fra Spesialenheten.

Mann i 30-årene

Politiet besluttet lørdag at de skal pågripe mannen som ble skutt. Oppdragsleder Geir Iversen i Agder politidistrikt uttalte i forbindelse med avgjørelsen om å pågripe personen, at vedkommende er en mann i 30-årene.

Han ville ikke si om mannen er kjent for politiet fra tidligere. Politiet kunne ikke opplyse hva mannen formelt er siktet for.

Powered by Labrador CMS