SLIK SKAL DET BLI: Slik ser byggeplassen ser ut i dag der Kjelsrud politistasjon bygges. Kjelsrud ligger i bydel Alna på Oslo øst.

Oslos nye politistasjon kan bli forsinket

- Prosjektet har noen mulige forsinkelser på noen uker eller måneder som vi arbeider med å håndtere, sier Relog som bygger politihuset.

Publisert Sist oppdatert

På Kjelsrud i Oslo bygges en ny politistasjon som skal samle hundetjenesten i byen, samt politistasjonene på Stovner og Manglerud.

Politistasjonen vil dekke sju bydeler i Oslo øst med nærmere 300.000 innbyggere, og skal huse 500 politifolk og politiets hundetjeneste.

Bakgrunnen for at politiet ønsker den nye stasjonen, er at kontraktene for Stovner og Manglerud politistasjoner utløper ved utgangen av 2023, opplyste politiet i en pressemelding i 2021.

Leder for enhet øst i Oslo politidistrikt, John Roger Lund, sa i januar i år at den nye politistasjonen skal stå ferdig ved årsskiftet 2024-2025, ifølge NRK.

Men datoen bygget står ferdig er nå rammet av usikkerhet.

Vil utvide leieforhold

Et dokument Politiforum har fått innsyn i fra Politiets Fellestjenester (PFT) viser at Politiet nå forbereder seg på at bygget vil så ferdig noe senere enn planlagt.

I brevet undersøkers mulighetene for å utvide leiekontrakten for der hundetjenesten befinner seg i dag:

Det foreligger et behov fra Oslo Politidistrikt ved Hundetjenesten for en opsjon på utvidelse av leieforholdet på inntil 1 år fra 01.01.2025. Dette grunnet forsinkelse i nytt leieforhold for Hundetjenesten.

Ketil Ervik bekrefter til Politiforum at de jobber med å få oversikt over mulige forsinkelser.

Han er markedsdirektør i Relog, som bygger politistasjonen.

BYGGES: Kjelsrud politistasjon i Oslo

- Prosjektet har noen mulige forsinkelser på noen uker eller måneder som vi arbeider med å håndtere, men som først vil bli endelig avklart før sommerferien, sier han.

Status i byggeprosjektet nå er at gravingen er ferdig, og man har begynt å støpe kjelleren.

- Det er ingen utfordringer i prosjektet så langt som vi ikke har vært klar over før vi igangsatte prosjektet, understreker Ervik.

Om det blir forsinkelser som gjør at politiet må leie lenger der de holder til i dag, er det utleier, altså Relog, som må betale dette.

Dette er regulert i leiekontrakten.

Endret bekledning

Siden konkurranseforslaget ble kjent har prosjektet utviklet seg.

Bildene som tidligere er vist, viser en mørkere og lavere bygning kledd med brent trekledning.

RØDBRUN FASADE: Fasaden vil ha naturlige fargevariasjoner slik som teglflisen.

Denne er nå byttet ut med en rødbrun teglflis, forteller prosjektlederen i Stein Halvorsen Arkitekter AS, som har tegnet bygget.

Tegninger og illustrasjoner vedlagt byggesøknad fra november 2022, viser også at bygget har blitt et par etasjer høyere siden konkurranseforslaget.

- Nå er det prosjektert inn et par etasjer ekstra slik at det er en utviklingsmulighet for politiet i den ene blokka. Politiet har ofte behov for mer areal, så per nå vil disse etasjene stå uinnredet og klare til fremtidig bruk, sier prosjektleder Beate Eikrem.

Politistasjonens hovedmateriale er rødbrun bekledningstegl, altså teglflis, og vil ha en naturlig fargevariasjon.

Eikrem forteller en trekledning har begrensninger i forhold til brannsikkerhet med hensyn til høyde, så når politistasjonen ble høyere var det viktig med en bekledning som ikke kunne brenne.

LOKASJONEN: Stovner og Manglerud på Oslo Øst vil få Kjelsrud som ny politistasjon.
Powered by Labrador CMS