En politibetjent i Sør-Øst politidistrikt ble frikjent for vold etter en pågripelse utenfor Deli de Luca-butikken på Esso-stasjonen i Kongsberg sentrum natt til søndag 30. oktober 2022.

DEBATTINNLEGG

Hvor er egentlig politiledelsen i sakene hvor ansatte trenger støtte?

Kongsberg-saken er en fersk påminnelse om det som etter min mening er en etat med en ledelse totalt uten ryggrad.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en meningsytring. Innholdet gir uttrykk for forfatterens holdning.

Det fins unntak, men det begynner å tegne seg et bilde av at alle disse lederne er borte, eller ikke fins lengre.

Det er på tide å snu problemet og medietrykket til der problemet ligger, og det er politiledelse, ikke en politibetjent som gjør jobben sin i gata.

Det som går igjen i alle sakene media blåser opp er at våre politiledere enten forholder seg tause med unnskyldning om at saken etterforskes, og så videre, eller at de kommer med en politisk korrekt kommentar om at «dette skal vi se på og det er ikke bra for politiet med slik medieomtale».

I tillegg til dette har det i flere saker en stor tendens til å komme kommentarer fra egne i akademia, som ikke klarer å se at en pågripelse kan og bør evalueres ut fra andre karakterer enn A-E i arrestasjonsteknikk eller mye av de politisk korrekte svarene som står nedskrevet i en eksamensoppgave.

Summen av problemet vi har med politiledere som holder kjeft og politilærere som gladelig tar frem pennen og vurderer alt ut ifra et perfekt perspektiv, er at det sitter igjen en hel operativ del av politiet som klør seg i hodet hver gang, og lurer på om noen faktisk skjønner hva som foregår på gata og bak lukkede hus og leiligheter i dette landet når politet er ut på jobb.

Nå mener jeg det er på tide at vi som etat rydder opp i våre lederes frykt eller mangel på forståelse for å uttale seg til media - og det er beviselig mulig.

I Bodø 2013 gikk daværende politimester og daværende påtalende ut i media mot påstander om politivold. Hva skjedde?, Jo det ble stille, for saken er litt mer krevende og sammensatt enn hva en liten video viser, forklarte politilederne.

Det er noen spørsmål som bør besvares av Politidirektoratet nå, for dette begynner å bli litt pinlig når vi har en ledelse som i stor grad virker til å ikke like det de ser i videoen, men overhodet ikke forstår hvorfor innholdet er slik.

Hva skal vi egentlig med kommunikasjonsrådgivere på høyeste lønnsnivå i politidistriktene hvis vi ikke skal samarbeide med media når de kommer med disse sakene?

Hva er Politihøgskolen sin rolle i etaten og media? Det virker som at det ofte er ansatte derfra som uttaler seg på meget begrenset grunnlag i mange av disse sakene.

Hva tenker vi egentlig om politimesterens og andre ledere i politidistriktet sin rolle i disse sakene, der det oppleves som om at de kaster sine ansatte under bussen i mange tilfeller?

Hvor er politidirektøren, Politidirektoratet og deres fagavdeling i denne saken?

Hvor er politidirektøren, Politidirektoratet og deres fagavdeling i denne saken?

For å snakke direkte om elefanten i rommet her:

Fellesnevneren for mange ledere i hele politietaten er at de er jurister, altså uten operativ kompetanse. Da bør denne mangelen på kompetanse respekteres, og det må søkes rett kompetanse i organisasjonen.

Fellesnevneren for mange som uttaler seg fra Politihøgskolen, er at de ofte ser ut til å vurdere saken kun ut ifra det som oppleves inne på judomatta på skolen. De mangler godt nok grunnlag for å komme med disse påstandene sine.

Vår ferskeste sak fra Kongsberg ble heldigvis et bra utfall for politiet, men politimesteren gir seg ikke og kjører personalsak. Litt spent på hvilket grunnlag denne ansatte eventuelt skal sparkes for.

Ville vår kollega blitt like mye hetset om politiledelsen hadde tatt til motmæle gjennom media i denne saken?

Videre så kan vi i denne saken spørre oss om følgende: Ville vår kollega blitt like mye hetset om politiledelsen hadde tatt til motmæle gjennom media i denne saken? Jeg tror ikke det.

Sakene kommer i media, det må vi respektere, men vi må i større grad lære oss å samarbeide og jobbe sammen med media.

Våre ledere må slutte å stikke hodet i sanda, skaffe seg ryggrad og gå ut i stormen og stå side om siden med sine ansatte i media.

Powered by Labrador CMS