SLUTTER: Hedvig Moe slutter som assisterende PST-sjef etter ett år.

Hedvig Moe går av som assisterende PST-sjef

Ett år etter at hun fikk stillingen, går Moe av. Årsaken kan være samarbeidsproblemer med PST-sjef Beate Gangås, ifølge VG.

Publisert Sist oppdatert

Oppsigelsen ble ifølge VG kjent internt i PST mandag morgen.

Avisen har fått opplysninger om at det skal ha vært samarbeidsproblemer mellom Moe og Gangås, og at det kan forklare oppsigelsen til Moe. Også NRK har fått de samme opplysningene.

– Ble ikke bedt om å gå

I en pressekonferanse mandag sa Moe at de to på toppen «ikke har klart å finne de optimale fellesskapet» dem to imellom.

– Jeg har ikke blitt bedt om å gå, det dreier seg ikke om utførelsen av mine arbeidsoppgaver, sa Moe under pressekonferansen.

Moe opplyser at hun og Gangås ser forskjellig på ting. Hun sier at hun ikke har opplevd samarbeidet med PST-sjefen som en konflikt.

– Det er en avklart situasjon, der jeg mener at jeg ikke er den rette fremover. Det er ikke dramatisk for rikets sikkerhet på noe vis, sier Moe.

I en pressemelding fra Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) tidligere mandag, går det fram at Moe har fått jobb i advokatfirmaet Thommessen og derfor slutter i stillingen som assisterende sjef.

22. mai blir hennes siste arbeidsdag, opplyser PST i pressemeldingen.

Har hatt tre ledere

Moe begynte i stillingen som assisterende PST-sjef 1. april i fjor, etter at Roger Berg ble pensjonist.

I løpet av det drøye året som har gått, har hun hatt tre forskjellige sjefer: Først Hans Sverre Sjøvold, deretter Roger Berg - som ble hentet inn i et engasjement da Sjøvold gikk av, og til slutt Beate Gangås, som tiltrådte som PST-sjef før jul i fjor.

Det hører med til historien at Moe også søkte på stillingen som PST-sjef da den ble lyst ut, men den jobben gikk til slutt til daværende Oslo-politimester Gangås.

Powered by Labrador CMS