Første spadetak for norsk-svensk politistasjon er satt

Onsdag satte justisministrene i Norge og Sverige første spadetak for den norsk-svenske politistasjonen på Magnormoen i Innlandet.

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) og hennes svenske kollega Gunnar Strömmer tar det første spadetaket som markerer starten på bygging av en svensk-norsk politistasjon på Magnormoen, på selve grenselinja mellom Norge og Sverige.
Publisert

– Den organiserte kriminaliteten er en trussel mot samfunnet vårt, og innsatsen mot kriminelle gjenger og nettverk er høyt prioritert av regjeringen. Denne politistasjonen er et viktig tiltak for å styrke politisamarbeidet med svensk politi, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp).

Regjeringen etablerte et midlertidig tjenestested på norsk side av grensen på Magnormoen sommeren 2022. Når det nye bygget er ferdig, vil svensk politi flytte etter til grensen.

Onsdag møtte Mehl sin svenske kollega Gunnar Strömmer på grensa for å sette første spadetak.

– Halvparten av stasjonen blir i Norge og halvparten i Sverige. Store åpne kontor- og fellesområder blir liggende i begge land, med grenselinjen i midten. Det gjør at norsk og svensk politi kan jobbe smartere og tettere sammen i kampen mot grensekryssende kriminalitet, sier justis- og beredskapsministeren.

Statsbygg opplyste i november i fjor at politistasjonen blir på rundt 1350 kvadratmeter og skal stå ferdig i 2025. Den skal koste 95,5 millioner kroner å bygge.

Powered by Labrador CMS