Politioverbetjent Tommy Østland (nr 2 fra venstre) skal kjempe om seieren i et nytt realityprogram på NRK.
Politioverbetjent Tommy Østland (nr 2 fra venstre) skal kjempe om seieren i et nytt realityprogram på NRK. (Foto: Sarosi Zoltan/NRK/Strix)

Politimann leker spion på TV

På nyåret kommer realityserien «Den ultimate agent». Blant deltakerne finner vi politimannen Tommy Østland fra Kragerø.

12. januar er det premiere på NRKs nye lørdagsunderholdning. «Den ultimate agent» er et underholdningsprogram og en lek med agent-universet som vi kjenner så godt fra film og TV. Gjennom ti programmer skal deltakerne skygge og bli forfulgt, knekke koder og avsløre. Deltakerne kommer fra hele landet og har svært ulike livserfaringer og yrker. Se presentasjon av alle deltakerne nederst. 

Tommy Østland Foto: Sarosi Zoltan/NRK/Strix

Programmet byr på en realistisk ramme, med reelle oppgaver i en troverdig setting i Budapest i Ungarn. De 16 agentspirene deles i to lag, Team Buda og Team Pest.  
Gjennom én måned i Budapest skal deltakerne settes i helt nye situasjoner. De får opplæring av eksperter og trenes i faget. Til slutt står kun én igjen. 

Og er det én som kanskje har en fordel med erfaring fra før, er det politioverbetjent Tommy Østland (43) fra Kragerø. Han er bosatt i Helle og forteller i en pressemelding at det var datteren som meldte ham på programmet. 

Hvilke egenskaper har du som tilsier at du vinner hele konkurransen?

– Mange vil kanskje tenke at jeg som politimann kan gjøre det godt i konkurransen, men jeg må si at jobben min i hverdagen er langt fra å være noen agent. Jeg sitter stort sett ved et skrivebord. Men grunnen til at jeg kan vinne er at jeg har evnen til å improvisere, gå inn i nye situasjoner og løse de, sier Østland.

Til toppen