Her, på Politihøgskolen i Stavern, får ikke lenger instruktører som bor borte fra familien se på TV på rommet sitt.

Nå får ikke PHS-instruktørene lenger se på TV på rommet

Instruktørene på PHS i Stavern bor ukevis borte fra familien. Nå fjernes TV-ene fra rommene deres.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er avgitt som instruktører over lang tid. Da trenger man litt privatliv der man ikke er sammen med studenter. Da er det fint å kunne se TV på rommet.

Ulf Gundersen er politimann og kjøreinstruktør. Det gjør at han fra tid til annen har lengre opphold på Politihøgskolen i Stavern og er borte fra familien i mellom to til seks uker. På rommet har han og instruktørkollegene fram til nå kunnet trekke seg tilbake og se på TV.

Men ikke nå lenger. TV-ene fjernes nå fra instruktørenes rom, forteller Gundersen.

– Velferdstilbudet her er ikke all verden og nå er det jo en mørk vinter. Hva skal man gjøre da? spør Gundersen.

– Gidde å være instruktører?

– Jeg prøver å se NRK på nettbrettet, men internettilkoblingen er ikke all verden, sier instruktøren.

Gundersen understreker at han og de andre instruktørene ellers trives godt i leiren og er fornøyde med forpleining og mat.

Han sier selv at TV på rommet kanskje kan oppfattes som en liten sak, men dersom økonomi er årsaken, mener han PHS kunne klart å beholde TV på rommene ved å øke døgnleien med 15 kroner, når rommene leies ut til feriegjester på sommeren.

– Satt på spissen kan man jo spørre seg om enkelte tenker om de skal gidde å være instruktører. Vi trives godt med å være instruktører, men av og til er det godt å kunne være alene, sier Gundersen, som sammen med kollegene nå henvises til felles oppholdsrom der de må bli enige om hvilken kanal som er verdt å se på.

Utdatert TV-anlegg

Politihøgskolen ønsker ikke svare på om en liten økning i leieprisen til private kunne sikret instruktørene TV på rommet eller om rom uten TV er et tegn på dårlig økonomi hos PHS.

Magnar Minsås, avdelingsleder for Driftsavdelingen ved Justissektorens kurs- og øvingssender (JKØ) i Stavern, begrunner imidlertid slutten på TV på rommet med at TV-anlegget var utdatert.

– JKØ har brukt Nasjonale festningsverks TV-anlegg helt siden etableringen i 2003. Anlegget er utdatert og har over tid vært ustabilt, med dårlig billedkvalitet og begrenset kanalutvalg, skriver Minsås i en e-post.

Nye TV-anlegg i fellesrom, samt internettilkoblingen som instruktør Gundersen mener ikke er optimal, er løsningen fremholder Minsås.

– For å rette på dette er det nå anskaffet eget parabolanlegg med nye store skjermer på de mest sentrale fellesrom. På alle rom har besøkende mulighet til å logge seg på trådløst internett, skriver han i e-posten.

– I hvilken grad har PHS vurdert om dette kan gjøre det mindre attraktivt å være instruktør?

– Hva instruktører opplever som viktig og rekrutteringsfremmende kan nok variere ut fra personlige preferanser, svarer Minsås.

Powered by Labrador CMS