Politiet fortsetter ubevæpnet. Under den langvarige, midlertidige bevæpningen var trussel mot politifolk en viktig årsak til tillatelsen. I går ble en politimann drept og to andre politifolk såret i Paris.

Ingen endring i trusselvurdering eller bevæpning etter politidrap

Har vurdert hendelsene i Paris.

Publisert Sist oppdatert

Etter det som ser ut som et terrorangrep med politifolk som mål i Paris i går, innfører ikke politiet nye tiltak i Norge. Én politimann ble drept og to såret, da en person skjøt mot dem Champs-Élysées.

Etter terrorangrepet i Stockholm før påske valgte norsk politi å bevæpne seg, men bevæpningen ble avsluttet tirsdag. Den forblir avsluttet videre også.

– Vi har vurdert at hendelsene i Paris i går ikke skal føre til endring i tiltak i politiet i Norge. Det har vært flere hendelser sør i Europa uten at norsk politi har vurdert at det gir grunnlag for ytterligere tiltak i Norge, sier fungerende beredskapsdirektør Jørn Schjelderup i Politidirektoratet.

PSTs trusselvurdering står

Direktoratet viser til begrunnelsen de ga tirsdag. Den tydeliggjør at det ikke er noen nødvendig sammenheng eller automatikk mellom politiets tiltak, som for eksempel bevæpning eller økt patruljering, og PSTs trusselvurdering.

PST vurderer det som sannsynlig at et angrep kan skje i Norge, og den vurderingen gjelder i utgangspunktet i åtte uker.

– Det er ingen endring i trusselvurdering etter hendelsen i Paris i går kveld. Men vi følger trusselbildet fortløpende og tar jo hensyn til slikt i våre vurderinger, sier Martin Bernsen i PST til Politiforum.

Powered by Labrador CMS