Betina Riegelhuth ble godt mottatt av politioverbetjent Inger Katrine Huse da hun returnerte til politihuset på Hamar som europamester i håndball.

Hyllet på arbeidsplassen

Betina Riegelhuth fikk sitt store gjennombrudd på håndballandslaget i EM i desember. På politihuset på Hamar kom hun hjem til pyntet kontor.

Publisert Sist oppdatert

Sjefen ga landslagsspiller Betina Riegelhuth fri lille julaften, etter EM-gullet i Ungarn. Men etter nyttår har Riegelhuth vært tilbake i hverdagen som etterforsker på Seksjon for vold og sedelighet på Hamar politistasjon.

Heldigvis har tilbakekomsten vært av det hyggelige slaget. Bilder fra avisene, gullsløyfer og festpynt var hengt opp rundt og inne på etterforskerens kontor da hun var tilbake på jobb.

– Det har vært mange hilsninger, mye pynt og blomster. Det har vært en litt annen start på året enn vanlig, men jeg trives godt med det også, sier Riegelhuth.

En fleksibel arbeidsplass

Riegelhuth var debutant, men fikk likevel spilletid gjennom hele mesterskapet.

– Du fikk scoret en del også?

– Jeg fikk bidra litt i EM og det vet man jo aldri om man får som debutant. Men det var fint å få spille og score mål, og også å score mål i EM-finalen, forteller Riegelhuth, som scoret to finalemål og 16 totalt i mesterskapet.

Hun gikk i fjor ned til halv stilling som etterforsker for å kunne satse håndball. Få andre landslagsspillere har jobb ved siden av håndballen, men for Betina har politiet vært en så fleksibel arbeidsgiver at det har vært mulig.

– Det har vært en del dytting og tilpasning av dager. Jeg har gått ned i stilling og kan bytte helger når det ikke går. Jeg kan gå før hvis jeg må, og heller sitte igjen og ta igjen timer, forklarer hun.

– Hvordan er en uke for deg som håndballspiller og etterforsker på én gang?

– Hver dag har jeg én til to treningsøkter. Det er to til tre arbeidsdager i uka og i tillegg jobber jeg noen helger innimellom. Når jeg ikke har arbeidsdager går tiden til trening og restitusjon. De har vært flinke til å tilpasse hverdagen her, og det har gjort det veldig mye enklere å være der jeg er nå, slår Riegelhuth fast.

– Yter maks

Inger Katrine Huse er den som har ansvar for å få kabalen til å gå opp, som politioverbetjent ved Seksjon for vold og sedelighet på Hamar. Hun forteller at EM var samtaleemne hver dag og at de var stolte av etterforskeren sin.

– For oss er det en selvfølge å tilrettelegge for dette. Det er klart det også her er behov for folk og Betina føler nok at hun skulle vært både her og der, men vi vil tilrettelegge for at hun får gjennomført det hun skal. Det er ikke så vanlig at noen har en sånn mulighet, sier Huse.

– Hvem må gjøre arbeidet når hun er borte?

– Jeg fordeler saker på gruppa og følger opp det som må gjøres. Men det gjør jeg når det er behov ellers også, og alle her er positive til å stille opp. Det er ikke noe problem når vi vet at hun yter maks når hun er på jobb.

– Og hva skjedde lille julaften?

– Vi blei bare én mindre og fordelte arbeidsoppgavene mellom oss, forklarer politioverbetjent Huse.

Hett overgangsobjekt

Men så spørs det da, hvor lenge Riegelhuth blir. Allerede etter storkampen mot Spania midtveis i mesterskapet, svirret rykter om nye klubbtilbud når sesongen er over. Etter det har det ikke skjedd så mye, bedyrer Riegelhuth.

– Nå skjer det ikke så mye. Jeg skal spille ferdig sesongen i Storhamar og vurdere det etter det.

En mulighet er å gjøre som de andre landslagsvenninnene – å bli toppidrettsutøver på fulltid.

– Frykter dere for å miste Betina i neste overgangsvindu, politioverbetjent Huse?

– Ja, det ligger vel en mulighet for at det kan skje. Men vi vil gjerne beholde henne. Hun er blid for å være på jobb og det er bra kvalitet på arbeidet hun gjør.

– Blir du håndballspiller på fulltid, Betina Riegelhuth?

– Det er vanskelig å si. Jeg trives veldig godt i yrket mitt også.

Kontoret til Betina Riegelhuth var pyntet med gulltallerkener.
Powered by Labrador CMS