Politibetjent Tormod Bikset forklarer ferske studenter om utstyret politiet har med seg når de er ute og jobber operativt.

De nye Bodø-studentene fikk sine første inntrykk av sin kommende jobb

144 nye studenter på plass: – Spennende å se alt man kan gjøre.

Publisert Sist oppdatert

– Alle spor har en verdi. Som kriminaltekniker handler jobben om å knytte personer til et sted og en hendelse.

Det er kriminaltekniker ved Bodø politistasjon, Trine Alvestad, som snakker til de ferske politistudentene ved Politihøgskolen i Bodø. Hun forklarer viktigheten av å ta bilder, viser fram utstyr som kan brukes til å oppdage blodflekker og forteller om hendelser der kriminalteknikerne i Bodø har hatt en avgjørende rolle.

Denne uka starta de 144 nye politistudentene ved PHS i Bodø. Torsdag fikk de besøk av ulike deler av politiet i byen. Operativt politiarbeid, etterforskning, arbeid med narkotika og vinningskriminalitet, kriminalteknikk, og elektroniske spor var blant de ulike fagområdene Bodø-politiet fortalte studentene om.

– Det er spennende å se hvor mye forskjellig man kan gjøre. Man blir ikke bare politi, sier Ane Tømmervik, én av de nye B1-studentene.

Har du lest de 12 tipsene til nye studenter? Se dem her!

Vil bruke tid på å bestemme seg

Tømmervik og medstudent Mariell Solberg sier de vil bruke tid før de bestemmer seg for hva slags retning i politiet de vil velge. De er jo bare på første uka.

– Jeg har jo ikke noe inntrykk av hva de ulike fagfeltene innebærer. Det blir annerledes når vi får prøvd oss mer. Men generelt virker etterforskning spennende, sier Solberg.

– Og vi får prøvd ut yrket i praksis seinere, så vi får vente å se, legger Tømmervik fil.

Krimtekniker i Bodø, Trine Alvestad, synes det er fint å få vist fram yrket sitt til studentene.

– Å være her gjør at vi kan presentere jobben på en realistisk måte. Det er ikke CSI. Poenget her er å trigge nysgjerrigheten til de nye studentene, og det er veldig ålreit å bidra til, sier Alvestad, som tidligere har vært lærer på PHS i Bodø selv.

Sosial første uke

Denne uka er først og fremst ment for å bli kjent med medstudenter og skolen. Eirik Undall Stormoen og Stian Neverdal Sell er begge fornøyde med studiestarten så langt.

– Det er veldig bra folk her. I kveld er det grilling og å bli kjent som gjelder, og i morgen har vi fri fra skolen for å ha rebus, forteller Sell.

Innføringa politiyrket som politifolkene på skolebesøk har gitt studentene har vært nyttig, mener de.

– Vi har fått høre historier fra deres tjeneste. Det blir mer virkelig da, sier Stormoen.

Fra student til politi - dette må du huske på

Sveip deg gjennom bildeserien for å lese tipsene!

Mariell Solberg (25) og Ane Tømmervik (22) har begynt på Politihøgskolen i Bodø denne uka.
Eirik Undall Stormoen (21) og Stian Neverdal Sell (21) er fornøyde med å få høre virkelige historier fra politifolkene i Bodø.
Powered by Labrador CMS