Bli med når politiet kjører sykkel på racingbanen

Trafikkorpset trener på Rudskogen før sommersesongen. Se video og bli med i svingene.

Publisert Sist oppdatert

Summingen av en sverm med veps nærmer seg bak svingen på Rudskogen racingbane i Østfold. I sort og gul uniformering dukker de rundt 20 betjentene på motorsykkel opp på rad og rekke. Trafikkorpset ved Majorstua politistasjon i Oslo trener på motorsykkelkjøring før sommersesongen.

Det våte været gjør at politimennene som manøvrerer BMW R1200 GS må ta det rolig i svingene, før de på de flate strekkene kan vri på gassen. De trener på kjøring i kurver, bremsing, serpentinkjøring og formasjoner.

– Sommeren vi går inn i nå skiller seg fra kjøringa på vinteren ved at asfalten blir mykere og at vi bytter ut piggdekkene. Det gjør at vi kan bruke kroppen mer i kjøringa. Etter å ha kjørt motorsykkel en lang vinter er det flott å få trent i trygge omgivelser og myke opp litt, sier Truls Hjortnæs i Trafikkorpset.

Han forteller at betjentene ser fram til å trene på Rudskogen, og at dette er noe de gjør to ganger hver vår, slik at de er forberedt for sommerkjøring.

Trafikkorpset er ofte synlige på motorsyklene når viktige personer skal fram i trafikken. Derfor trener de også på formasjonskjøring.

– Formasjonene må også sitte, så det ser bra ut, sier Hjortnæs.

Se video fra treningen øverst i saken.

Truls Hjortnæs i Trafikkorpset er blant de som instruerer under treninga.
Trafikkorpset trener på Rudskogen for å være klare for sesongen. Her er en betjent på BMW R1200 GS.
Powered by Labrador CMS