Rettssaken mot den voldstiltalte politibetjenten i Kongsberg, startet i Buskerud tingrett 28. juni 2023. Her er politibetjentens forsvarere, John Christian Elden og advokat Heidi Reisvang.

KONGSBERG-SAKEN

Vekteren om fornærmede: – Han stirret meg rett i øynene og tok tommelen over strupen

En vekter på et utested i Kongsberg sier at fornærmede i politivoldssaken drapstruet ham da han ble bedt om å forlate stedet.

Publisert Sist oppdatert

– Han så på meg mens han strøk tommelen over halsen sin, sier vekteren i Buskerud tingrett.

Kevin Simensen er fornærmet i saken etter at en politibetjent senere på kvelden slo ham flere ganger.

Vekteren jobbet natt til 30. oktober i fjor på utestedet Privat i Kongsberg, der Simensen var gjest. Etter en stund ble Simensen ifølge vekteren kranglete og ble bedt om å forlate utestedet.

Vekteren sier at han fysisk måtte føre Simensen ut fra utestedet, og at han deretter forsøkte å komme seg inn flere ganger. Simensen skal også ha truet med å «knuse trynet» til vekteren.

Det kan ikke ha skjedd, mener Simensen.

– Det kan jeg ikke tenke meg at jeg har gjort, det er ikke sånn jeg har oppført meg. Jeg tror heller det har vært en diskusjon der, sier han til NTB.

Han mener det hele må være en misforståelse.

«Tror du ikke jeg tar drapstrusler på alvor?»

Etter dette løp vekteren til Esso-stasjonen i Kongsberg. Der tok han kontakt med en politiet som satt i en bil på stedet. Simensen og flere andre kom da etter.

– Jeg skulle snakke med politiet, men han ropte «Hold kjeft! Holdt kjeft». Da sa jeg ganske høyt at «Tror du ikke jeg tar drapstrusler på alvor?». Da kom politiet ut av bilen, og det virket som om de tok situasjonen på alvor, sier vekteren.

Denne situasjonen tror Simensen kan være riktig beskrevet.

– Det kan nok stemme. Jeg husker ikke det selv, men når jeg får inntrykk av at han prøver å si noe til politiet som ikke stemmer, så selvfølgelig, jeg ønsker jo ikke det, sier han.

Ville hindre konfrontasjon

Politimannen som først snakket med vekteren, var en betjent i 50-årene.

– Vekteren sier at han er engstelig fordi han har fått drapstrusler, og at en person har tatt en finger over strupen mot ham, sier politimannen i retten.

Mens han snakker med vekteren, kommer Kevin Winness Simensen og flere andre mot politibilen.

– Ut ifra kroppsspråket hans og verbale trusler som kom, så velger jeg å gå ut av bilen og imellom dem så det ikke skal bli en konfrontasjon, sier politimannen.

– Jeg ble overrasket

Kort tid etter kom også flere politifolk til, blant annet politimannen i 30-årene som er tiltalt for vold.

– Så skjer det en del ting jeg ikke får med meg, og jeg oppdager at det er et basketak bak ryggen min, sier politimannen.

– Jeg ble overrasket og antok at det hadde skjedd noe jeg ikke hadde fått med meg, sier han.

Onsdag sa den tiltalte politimannen at han ikke opplevde å få tilstrekkelig støtte fra kollegaene under hendelsen. Politimannen i 50-årene erkjenner at han burde ha handlet annerledes.

– Hadde jeg vært mer aktiv, kunne vi kanskje ha fått kontroll på Simensen mye tidligere, sier han.

---

29.06.2023, klokka 14.44: Saken er oppdatert med blant annet nye sitater fra vekteren og Simensen.

Powered by Labrador CMS