Bildet er et illustrasjonsfoto.

Svensk politi tar krisegrep etter ny natt med eksplosjoner

Svensk politi tar krisegrep etter at to eksplosjoner rammet Göteborg på få minutter natt til torsdag. Også i andre svenske byer smalt det.

Publisert Sist oppdatert

Eksplosjonene i Göteborg klassifiseres som en særskilt hendelse, melder Expressen. Det er betegnelsen svensk politi bruker på en større, uforutsett hendelse som politiets normale aktivitet ikke er dimensjonert for.

I Göteborg var det to eksplosjoner i løpet av ti minutter fra klokka 01.04. Ingen mennesker ble skadd.

– Vi har startet etterforskning av begge hendelsene, så skal vi selvsagt se på om de har en sammenheng. Vi kan ikke utelukke noe nå, men ser på dem som separate hendelser, sier pressetalsperson Anna Hammarbäck i politiet til Expressen.

Eksplosjoner to andre steder

Det var også eksplosjoner i Nyköping og sør for Stockholm natt til torsdag.

Sverige rammes stadig av eksplosjoner. Det er sjelden menneskeliv går tapt, men det blir store materielle skader og eksplosjonene skaper frykt.

Natt til torsdag hendte to separate eksplosjoner ved to boligblokker i Göteborg, i områdene Olskroken og Kortedala, og meldingene om eksplosjonene kom med ti minutters mellomrom.

– Den første meldingen kom 01.04 og den andre 01.14, sier Frederik Svedemyr i politiet til TT. Det er ikke meldt om personskader, men flere ruter er knust, og biler er skadd ved en av blokkene. Den nasjonale bombegruppa er innkalt. Politiet undersøker om de to eksplosjonene er tilknyttet hverandre.

Ved en bolig

Det har også vært en eksplosjon ved en bolig sentralt i Nyköping. Beboere i området forteller om et kraftig smell, men det er ikke meldt om personskader.

Også ved en bolig i Norsborg sør for Stockholm, eksploderte noe. Eksplosjonen fant sted rundt klokka 2.

– Vi undersøkte først for å finne ut om det hadde vært skuddløsning. Det var hull i noen vinduer, og enkelte som ringte inn, fortalte om flere smell. Men nå har vi landet på at det har vært en slags detonasjon, og at hullene er forårsaket av splinter, forteller Mikael Pettersson i politiet til Aftonbladet.

Powered by Labrador CMS