STANSET ANGREP: Politiet i Vardø ble angrepet av en mann som kjørte inn i garasjeporten på politihuset (bildet) og deretter tente på sin egen bil. Da mannen kom mot politiet med et stikkvåpen, ble han skutt i beinet.

Politiet i Finnmark:

Skjøt mann som angrep politistasjon

Politiet i Vardø har skutt en mann i beinet etter at han tente på en bil ved politihuset og kom mot politiet med en kniv. Mannen tente også på et hus i byen.

Publisert Sist oppdatert

– Vi fikk klokken 02.33 i natt melding om en ildspåsettelse i et hus i Vardø der det befant seg flere personer. Da politiet ankom stedet, stakk mannen som tente på huset i en bil, og det ble en kort politijakt, sier Torstein Pettersen, avsnittsleder for taktisk etterforskning i Finnmark politidistrikt, til NTB.

Mannen i 50-årene kjørte til politihuset i Vardø.

– Han kjører inn i garasjeporten på politihuset og tenner på bilen. Når han blir anropt av politiet, kommer han mot politiet med en kniv. Situasjonen eskalerer og blir så truende at man avfyrer varselskudd, for så å avfyre skudd mot beinet til mannen, sier Pettersen.

Mannen ble deretter pågrepet. Ifølge politiets opplysninger skal mannen ikke være alvorlig skadd. Han er fraktet til Kirkenes sykehus for behandling av skuddskadene.

Godt kjent for politiet

Ifølge iFinnmark er det noen hundre meter fra huset mannen først tente på til politihuset i Vardø.

– Per nå er mannen siktet for ildspåsettelse etter den såkalte mordbrannparagrafen, men det er naturlig å se på om han også skal siktes for trusler mot politiet, sier Pettersen.

Han sier at mannen er kjent for politiet fra tidligere.

– Han er godt omhandlet hos oss for ulike straffbare forhold, blant annet vold, sier Pettersen.

Politiet tar sikte på å få avhørt mannen så fort helsetilstanden hans tillater det. De ønsker også å varetektsfengsle ham.

Han har foreløpig ikke fått oppnevnt forsvarer.

Besøksforbud mot beboer

Tre personer kom seg ut av boligen som ble påtent og skal ikke ha fått skader. Mannen hadde besøksforbud mot én av beboerne i huset.

Brannen ble slukket umiddelbart.

– Vi har startet etterforskning av hendelsen og er i gang med å avhøre vitner og sikre spor, sier Pettersen.

Spesialenheten skal etterforske

Spesialenheten er varslet og vil starte etterforskning av politiets håndtering av hendelsen.

På grunn av Spesialenhetens etterforskning vil ikke Pettersen si hvor mange skudd som ble avfyrt i hendelsen, utover at det ble avfyrt varselskudd og skudd mot mannen.

– I utgangspunktet var én patrulje med to personer involvert i hendelsen. Etter hvert kom det flere politifolk til stedet, sier han.

Etterforskningsleder Thor Larsen i Spesialenheten sier til NTB at deres etterforskere er på vei til Vardø.

– Spesialenheten etterforsker alltid saker hvor en person blir alvorlig skadd som følge av politiets tjenesteutøvelse, uavhengig av om det er mistanke om et straffbart forhold begått av ansatte i politiet, sier Larsen.

– Vi har sikret tjenestevåpenet og vil så snart som praktisk mulig avhøre de involverte tjenestepersonene og den fornærmede, sier han.

Torstein Pettersen sier at ildspåsettelsen av bilen ved politiets garasje i Vardø ikke får noen konsekvenser for politiets arbeid i huset.

Powered by Labrador CMS