VG frifunnet for offentliggjøring

En av etterforskerne som er involvert i avhørene av gjerningsmannen fra 22. juli, ble navngitt med bilde på forsiden av VG. - Helt greit, mener PFU.

Publisert Sist oppdatert

Klagen til Pressens Faglige Utvalg (PFU) ble sendt inn av politimester Anstein Gjengedal og politiinspektør Hanne Kristin Rohde. Årsaken var misnøye med at VG den 8. september i år navnga og avbildet en av etterforskerne etter 22. juli-angrepene.

I PFU-klagen skriver Oslo politidistrikt blant annet at VG, til tross for å ha blitt gjort oppmerksom på «at etterforskeren selv ikke ønsket et slikt fokus på egen person på dette tidspunkt», valgte å benytte «utelukkende anonyme kilder for å omtale blant annet etterforskerens fødested, utdanning, yrkesbakgrunn, klesstil, væremåte, målføre og sivilstatus». Nå er klagen avvist, melder Journalisten.

PFU mente ikke det at vedkommende var omtalt til tross for at han hadde motsatt seg omtale, gjorde at dette var et brudd på god presseskikk. Flere av PFU-representantene undret ifølge fagbladet på hvorfor politiet hadde klaget inn saken.

– Politiet har ikke særlig tunge argumenter for å ikke eksponere denne personen, sa TV 2s Øyvind Brigg.