Tommelen opp for UEH Vestfinnmark

Nå er alt så meget bedre i Vestfinnmark.

Publisert Sist oppdatert

Fornøyd: UEH-leder Leif-MAgne Thomassen har fått hendene fulle av godt utstyr (foto: Ole Martin Mortvedt)

Du husker kanskje bildet av UEH-leder Leif-Magne Thomassenfra Hammerfest som satt med begge armene i gips, samtidig som han var pådesidert jumboplass med utstyr til sin enhet.

Etter at Politiforum skrev om saken, tok politimester ArildAaserød kontakt med politistasjonssjefen og spurte om det stemte det han haddelest i bladet. Stasjonssjefen kunne ikke annet enn bekrefte. Politimesteren sada at det måtte de gjøre noe med. Resultatet er at Thomassen nå har rykket oppfra lønn som Pb II til stilling som politiførstebetjent under erkjennelse athan har en lederstilling. I tillegg har UEH-laget i Vestfinnmark politidistriktfått tilført så mye nytt og bra utstyr at Thomassen mener at de rentutstyrsmessig har rykket opp fra jumboplass til en plass midt i klassen hvagjelder utstyr.

Stolt viser han frem nyinnkjøpt tjenestetilpassetverneutstyr (TTV), nye aimpoint, siktemidler til MP-5ene og gode isolerendevarmeduker til å bre over den enkelte tjenestemann. Dukene er spesielt viktigei Finnmark hvor det kan bli mange timer å vente ute på objekter i strievinterstormer.

Skryter av politimesteren

Thomassen skryter av politimesteren som engasjerte seg.
- Jeg føler nå at vi har fått forståelse for behovet forjobben vi skal utføre og utstyret vi trenger, sier en smilende Thomassen.
Han fremhever at siden de jobber i en del av landet som ermange timer fra å få bistand fra Beredskapstroppen, er det viktig at de bådemannskapsmessig og utstyrsmessig kan håndtere de mest alvorlige og spisseaksjoner selv.
- Med 100 prosent økning i budsjettet for UEH i forhold tili fjor, ser jeg nå lyst på mulighetene av å få et godt UEH-lag for heleVestfinnmark politidistrikt, sier Thomassen. Nå med armene ute av gipsen.