Søker justisministeren om politijobb

Nyutdannet politimann Jon Anders Fønhus har vitnemål, men får ikke jobb. Nå ber han justisministeren om hjelp.

Publisert Sist oppdatert

Kjære Justisminister!

Jeg er en nyutdannet politimann med vitnemål som ennå ikke har fått jobb. Det var et stort valg for meg, kanskje mest økonomisk, å gå tilbake til skolebenken i 2008 i en alder av 32 år etablert med familie.

Jeg måtte gå noen runder med min kone med lovnaden om at Politihøgskolen ville gi en ettertraktet kompetanse. Jeg har gjennom studietiden gjenntatt disse lovnadene når jeg måtte sitte på skolen og lese på kvelder, i helger og i ferier.

I følge deg så har 95% av de som går ut av skolen nå fått arbeid (TV2-nyhetene onsdag 7. juli 2011 kl 21). Da innslaget på nyhetene var om politibemanning antar jeg at du mener "arbeid i politiet". Da det var rundt 430 studenter som gikk ut av Politihøgskolen i år betyr det at ca 408 nå er i arbeid i følge dine tall.

Da flertallet av studentene som jeg kjenner ennå ikke har fått jobb, hvertfall ikke i politiet, lurer jeg på hvor du har hentet dine tall fra. Jeg lurer også på hvor de 88 stillingene som du har sagt var mulig for meg og mine medstudenter å søke på pr 10. mai er utlyst. Jeg kan ikke finne dem og i følge Politiets fellesforbund er disse stillingene ikke mulig å søke på da de ikke er utlyst.

Jeg har selv pr dags dato søkt 16 stillinger uten å få noen treff. Jeg har karakterer over snittet, bred relevant arbeidserfaring da jeg nå er i en alder av 35 år og har gode referanser.

Så kjære Justisminister, vil jeg kunne holde lovnaden jeg har gitt til min kone?

God sommer og godt valg!

Mvh

Jon Anders Fønhus