Hasteoppretter 100 nye politijobber

100 nyutdannede polititjenestemenn og -kvinner får jobb i tre måneder.

Publisert Sist oppdatert

Årsaken til ansettelsene er det enorme arbeidspresset som nå preger politiet, etter angrepene mot regjeringskvartalet og Utøya sist fredag.

Etter det Politiforum kjenner til, kan det også bli aktuelt å utvide engasjementene ut over de tre månedene.

- Det er gledelig at Politidirektoratet har foreslått dette, og at justisdepartementet har fulgt det opp, sier Arne Johannessen, leder av Politiets Fellesforbund (PF) til Politiforum.

95 til Oslo

95 av de nyansatte skal inn i Oslo politidistrikt, mens fem skal bistå Nordre Buskerud politidistrikt - de to politidistriktene som nå har et stort arbeid foran seg.

- Dette er gledelig først og fremst fordi belastningen på mannskapene nå er enorm, og det er et nokså stort akuttbehov for ekstramannskaper. PF støtter denne beslutningen 100 prosent, selv om det er litt uvanlig med administrative ansettelser i politiet, fortsetter Johannessen.

Administrative ansettelser betyr at ledelsen tilbyr arbeid uten en formell ansettelsesprosess. Ifølge VG nett har regjeringen bevilget 20 millioner kroner til opprettelsen av stillingene.

Ordinært politiarbeid

PF-lederen tror de nyansatte polititjenestemennene vil bli satt inn i ordinært politiarbeid, som patruljering og etterforskning.

- Det er det et enormt behov for i denne fasen. Mange polititjenestemenn har jobbet ekstremt mye, understreker Johannessen.

- Samtidig er det selvsagt også gledelig for de nyutdannete som kommer seg inn i politiet, fortsetter han.