- Et spareforslag

PF-leder Arne Johannessen mener forslaget om å kutte antall politidistrikter til 18 er et spareforslag.

Publisert Sist oppdatert

- Et forsøk på å spare penger, sier Arne Johannessen.

– Politiets Fellesforbund mener dette forslaget ikke har bakgrunn i annet enn at politiet har behov for å spare penger. Det er få faglige grunner til at større distrikt vil gi publikum og samfunnet et bedre politi, sier PF-lederen.

- Løser ikke problemene

Utspillet kommer etter at det ble kjent at Politidirektoratet (POD) har anbefalt Justisdepartementetom å gå for alternativet med 18 politidistriketer i den kommende Resultatreformen.

POD ønsker dermed å forkaste de alternative forslagene om 15 og 18 framtidige politidistrikter.

Under den siste omstruktureringen i politietaten i 2001, ble antall politidistrikter redusert fra 54 til 27.

– Den gangen var det et stort behov for å gjøre omfattende grep. I dag bruker man de samme argumentene for hvorfor en ny sentralisering er nødvendig, men det holder ikke. Selvfølgelig kan der være behov for noen endringer, og det er Politiets Fellesforbund villig til å diskutere. Men det er ikke en slik omfattende restrukturering som er foreslått, som vil løse dagens problemer, mener Johannessen.

- Politikerne må ta utfordringen

Han mener restruktureringen som ligger i forslaget om å kutte antall politidistrikter til 18, også vil få følger på lokalt nivå.

Samtidig understreker Johannessen at alle politikere er enige om at politiet i Norge skal være desentralisert.

– Nå må de ta utfordringen. De må innse at et desentralisert politi koster penger. De pengene må de bevilge, sier PF-lederen.