En dypt tragisk hendelse

En politimann fra Grimstad politistasjon ble påkjørt og drept da han var i ferd med å legge ut spikermatte ca kl 0330 i natt.

Publisert Sist oppdatert

Politimannen (48) skulle bistå en annen patrulje som forsøkte å stanse en bilfører var mistenkt for et straffbart forhold. Mens politimannen var i ferd med å legge ut spikermatte, kom en Mazda 323 i stor fart ut av tunnelen Grimstadporten og kjørte han rett ned, sier operasjonsleder Per Lauvnes i Agder politidistrikt til VG Nett.

Kollegaene startet umiddelbart førstehjelp samtidig med at AMK-sentralen ble varslet. Bilføreren fortsatte sitt forsøk på å komme seg unna, men ble senere stanset i et område øst for dyreparken av tjenetemenn fra Kristiansand politidistrikt.

Den antatte gjerningsmannen er nå pågrepet og satt i arrest. Samtidig er politiet usikre på om det var andre personer involvert, og leter nå i området melder NRK.

Politimester Kirsten Lindeberg sier de ansatte i politidistriktet er preget av sjokk og fortvilelse. Det er en dypt tragisk hendelse som preger oss alle. Og er et bevis for det å være i polititjeneste er et risikofylt arbeide, sa politimester Kirsten Lindeberg.

Politiet vil ikke gå ut med detaljer rundt hendelsen foreløpig før saken er nærmere undersøkt.

Politimester Lindeberg opplyste på en pressekonferanse nå kl. 9 at den erfarne politimannen etterlater seg kone og tre barn.

- Det viktigste nå er å ivareta den avdøde kollegaens familie, sa fungerende stabssjef Bård Austad på pressekonferansen