Nominer din kandidat til Politiforums Ærespris

For niende året på rad deles Politiforums Ærespris ut. Nå kan du sende inn kandidater til årets pris.

Tidligere vinnere av Politiforums Ærespris. Øverste rad (fra vestre): Robin Schaefer (2015), Eva Ragde (2016), Asbjørn Rachlew (2017) og Espen Molland (2018). Nederste rad (fra venstre): Hans Roar Rasmussen (2019), Inger Lise Brøste (2020), Johan Fredriksen (2021) og Marius Ulekleiv (2022).
Publisert Sist oppdatert

Helt siden 2015 har Politiforum kåret vinneren av Politiforums Ærespris. Prisen skal hedre noen som har gjort en ekstraordinær innsats for publikum, kolleger eller arbeidsplassen. Den kan også tildeles personer som har hatt et langvarig engasjement som politiansatt.

– Hver dag gjøres det mye bra politiarbeid, fra patruljemannskapene ute i gata til saksbehandlere og etterforskere på politikontorer over hele landet. Mange ansatte i etaten står på og gjør en fremdragende jobb for samfunnet, og det er disse personene vi ønsker å løfte fram gjennom den årlige tildelingen av Politiforums Ærespris, sier Politiforums redaktør Erik Inderhaug.

Han trekker frem tiden vi står i.

– Spesielt i den tiden politiet står i nå, med trange budsjetter, intern urolighet og mye ekstern kritikk, mener vi det er viktig at også det gode politiarbeidet får oppmerksomhet, fortsetter Inderhaug.

Oppfordrer til å nominere sivile

I fjor kom det inn 19 nominasjoner til prisen, og juryen håper på vel så mange gode nominasjoner i år. Det er rom for å nominere alle ansatte i politiet, enten det er politifolk eller sivilt ansatte, eller om innsatsen som fortjener heder er gjort nasjonalt, regionalt eller lokalt.

– For å finne de gode kandidatene til Politiforums Ærespris, trenger vi fortsatt hjelp fra leserne av Politiforum. Jeg oppfordrer derfor alle til å tenke på kolleger dere vet gjør en god jobb. Det kan være hvem som helst i politiet, så lenge vedkommende oppfyller kriteriene til Æresprisen, fortsetter Inderhaug.

Så langt har «bare» to kvinner mottatt hedersprisen. Samtidig er det ingen sivilt ansatte som har stukket av med den gjeve prisen. Derfor har Inderhaug i år en særlig oppfordring.

– Vi ønsker oss kandidater fra hele landet, både uniformerte og sivilt ansatte, og kanskje spesielt gode kandidater fra sistnevnte gruppe. Så langt i Æresprisens historie har ingen politisivile stukket av med prisen, og det er derfor på høy tid å også kunne hedre dyktige ansatte i denne gruppen, sier han.

Slik nominerer du

 • Vi trenger navn og kontaktinformasjon både til deg og personen du nominerer.
 • Du må også gi en begrunnelse – hvorfor velger du å nominere akkurat denne personen?
 • Nominasjonen må være i tråd med Æresprisens statutter.
 • Send oss nominasjonen på e-post politiforum@pf.no eller bruk et eget skjema på denne siden.
 • Vi må ha nominasjonen i hende senest 18. desember.

Politiforums Ærespris

 • Æresprisens formål er å hedre og løfte fram en enkeltperson som har gjort en ekstraordinær innsats for publikum, kolleger eller arbeidsplassen.
 • Vedkommende skal gjennom sine handlinger og/eller holdninger ha hatt særlig betydning for politiet og/eller publikum på lokalt, regionalt eller nasjonalt nivå.
 • Æresprisen kan også tildeles personer for et langvarig engasjement som politiansatt.
 • Kun politiansatte eller tidligere politiansatte kan nomineres til Æresprisen.
 • Prisen består av en synlig hedersbevisning og et gavekort på 10.000 kroner.
 • Du kan lese statuttene i sin helhet her.

Maks to A4-sider

Nominasjonene bør ikke være lenger enn to A4-sider. Den må inneholde kontaktinformasjon både til deg og den du nominerer, og være i tråd med Æresprisens statutter.

– En god begrunnelse vektlegges høyere enn flere nominasjoner, så bruk gjerne tid på å argumentere godt, oppfordrer Inderhaug.

Nominasjonene må være Politiforum i hende innen 18. desember. Når nominasjonsfristen er ute, vil juryen gå gjennom alle nominasjonene, og plukke ut finalister. 

Disse blir presentert på Politiforum.no.

Der kan leserne deretter også stemme på hvilken kandidat de mener bør vinne årets pris. Resultatet av avstemningen blir tatt med i juryens vurdering av hvem som skal få æresprisen.

Les intervjuene med de tidligere vinnerne her.

Powered by Labrador CMS