Mener seg utsatt for politivold. Nå er han siktet for våpenproduksjon

Den hovedfornærmede i Kongsberg-saken, er nå siktet for våpenproduksjon av et 3D-printet våpen. 

Dette 3D-printede våpenet ble beslaglagt hjemme på den folkeregistrerte adressen til den fornærmede i Kongsberg-saken. Nå er han siktet av politiet for våpenproduksjon.
Publisert

Den hovedfornærmede i den såkalte Kongsberg-saken, som mener seg utsatt for politivold, ble tatt med kniv og batong under pågripelsen på en bensinstasjon i Kongsberg i oktober 2022. 

Nå er han siktet for å ha produsert våpen, skriver Drammens Tidende. De skriver videre at våpenet, ifølge politiet, ble produsert for å begå kriminalitet. 

Dette er et 3D-printet våpen, og politiet knytter den 27 år gamle mannen til produksjonen av våpenet. Politiet mener våpenet er funksjonelt. 

Dette er et av de første 3D-printede, og funksjonelle våpnene, som er beslaglagt i Norge. 

Siktet for millionbedrageri

Som Politiforum tidligere har skrevet, er den samme 27-åringen også en av ni personer som er siktet for bedrageri, hvor et beløp på mellom 2,5 og tre millioner kroner er kommet på avveie fra banken Nordea

En politibetjent ble tiltalt for grov kroppskrenkelse ved en pågripelse ved denne kombinerte Deli de Luca-fillialen og Esso-stasjonen i Kongsberg natt til 30. oktober 2022. Politibetjenten ble frikjent, og dommen er anket. Nå er den hovedfornærmede i saken siktet for våpenproduksjon.

27-åringen skal ikke være siktet for hele beløpet alene. 

31. august i fjor ble det foretatt en razzia i forbindelse med bedragerisaken, på en gård i Vestfossen i Buskerud, hvor 27-åringen bodde med en kamerat. Her ble det tatt beslag i det 3D-printede våpenet. 

Ifølge Drammens Tidende er den hovedfornærmede 27-åringen i den mye omtalte Kongsberg-saken, siktet for både oppbevaring og produksjon av det 3D-printede våpenet. 

BESLAG: Fornærmede hadde på seg både en kampkniv og en teleskopbatong av metall da han ble pågrepet i Kongsberg, oktober 2022. Batongen ble funnet på bakken, mens kniven fortsatt var på fornærmede da han ble innbrakt til Drammen politistasjon senere på natten.

I kjennelsen står det at våpenet skal ha vært ladet med 22 kalibers ammunisjon. 

Våpendeler

I tillegg til det 3D-printede våpenet, skal det også ha blitt tatt beslag i våpendeler som også var 3D-printet. 

En annen person skal også være siktet i forbindelse med våpenfunnet. 

Politiadvokat Bjørn Bakko forteller til Drammens Tidende at det er sjelden politiet gjør beslag av slike våpen. 

– Det er veldig sjeldent. Det finnes bare noen få eksempler i Norge, sier Bakko. 

Powered by Labrador CMS