Brudd i lønnsfor-handlingene i staten

– Det ble brudd fordi staten ikke var villig til å legge nok penger på bordet, sier Guro Lind, Unio stats forhandlingsleder.

Illustrasjon
Publisert Sist oppdatert

Lønnsoppgjøret i statlig sektor startet mandag 22. april. Partene har ikke klart å komme til enighet, og de må dermed møtes hos Riksmekleren, det kommer frem i en pressemelding. 

Fristen for å bli enig i meklingen er ved midnatt 23. mai.

Unio, som Politiets Fellesforbund er en del av, gikk til forhandlingene med krav om klar reallønnsvekst. En uke senere oppsummerer Unio stats forhandlingsleder med at staten ikke har kommet organisasjonen i møte.

– Feil fokus

Forhandlingsleder for Unio, Guro Lind, mener staten gikk inn i lønnsforhandlingene med feil fokus.

– Det ble brudd fordi staten ikke var villig til å legge nok penger på bordet, sier Guro Lind, Unio stats forhandlingsleder i en pressemelding.

Videre sier hun at den totale økonomiske rammen ikke er god nok, og staten har ikke vist vilje til å komme Unios krav i møte. 

– Det er synd staten ikke vil gjøre mer for å ta vare på sine ansatte med høyere utdanning, når vi vet at statlige virksomheter nettopp sliter med å rekruttere og beholde slike ansatte, uttaler Lind i pressemeldingen.

Hun mener også at staten gikk til årets lønnsforhandlinger med feil fokus.

– I stedet for å ta tak i de reelle utfordringene i staten, har statens hovedfokus vært å samle alle fire hovedsammenslutninger på én felles tariffavtale. Men statens tilbud i forhandlingene gir ingen forbedringer for Unios medlemmer, og da måtte det bli brudd, uttaler Lind videre. 

Powered by Labrador CMS