En person ble skutt av politiet på E18 ved Bygdøylokket i Oslo etter å ha truet flere bilister med kniv.

Tiltale mot mann som ble skutt av politiet i Oslo

En mann i 50-årene som ble skutt av politiet i Oslo i fjor høst, er nå tiltalt i saken. Ifølge tiltalen fremmet han grove trusler mot bilister.

Publisert Sist oppdatert

Politiet løsnet skudd mot mannen på E18 ved Bygdøylokket i september i fjor. Mannen er tiltalt for grove trusler, etter at han ifølge tiltalen knivtruet bilister i morgenrushet på E18.

– Oslo statsadvokatembeter har i tråd med politiets forslag tatt ut tiltale i saken, som gjelder blant annet grove trusler. I tiltalen er det tatt forbehold om påstand om forvaring og eventuelt tvungent psykisk helsevern, sier politiadvokat Sasha Danest Ingebretsen ved Enhet sentrum til Avisa Oslo.

Politiet fikk melding om at en mann truet flere personer på E18. Da de kom fram, forsøkte mannen ifølge politiet å ta seg inn i flere biler. Politiet avfyrte da ett skudd som traff mannen. Han ble truffet i et bein, opplyste politiet til TV 2. Mannen ble ikke alvorlig skadd.

Spesialenheten mener politiet handlet i nødverge da de løsnet skuddene. Saken mot tjenestepersonene ble tidligere i mars henlagt.

Den siktede mannen i 50-årene sitter fortsatt i varetekt.

Powered by Labrador CMS