Byttet fotpatrulje i Bergen

Frode Tiller mener ansatte i politiet er særdeles privilegerte i og med at de har mulighet til å ta ett års permisjon for å gjøre andre ting. Selv så han seg lei på regnværet i Bergen og flyttet til solrike Brasil – for å selge leiligheter.

Publisert Sist oppdatert

For snart ett år siden tok Frode Tiller ett års permisjon fra jobben som politibetjent ved patruljeseksjonen i Bergen, og reiste til Brasil for å bo der i ett år.

— En kamerat av meg flyttet hit et par år tidligere og begynte å jobbe med eiendom her nede. Han sa at han trengte forsterkninger og spurte om ikke jeg ville komme ned og jobbe med han i en periode. Jeg var ikke vanskelig å be. Planen var å komme tilbake til Norge nå i januar, men jeg ser ingen god grunn til å reise hjem nå. Det blir i alle fall ikke retur til Bergen før tidligst i sommer, sier Frode Tiller, som understreker at han savner jobben og de godekollegaene i Bergen.

Sol og samba

Etter en unormalt regntung høst selv til Bergen å være, søkte Tiller om ett års permisjon. Den ble raskt innvilget, og han ble ønsket tilbake til jobben når det måtte være.

— Det var veldig mange kolleger som ønsket meg lykke til og sa at de skulle ønske at de kunne ha gjort det samme selv. Jeg reiste til Brasil og har aldri angret et sekund på det. Firmaet som jeg har jobbet med har faktisk vokst seg til å være en av de største utbyggerne i området her, sier Tiller.

Tiller mener ansatte i etaten er særdeles privilegerte i og med at de har mulighet til å ta ett års permisjon for å gjøre andre ting. Og han kan med hånden på hjertet si at han har funnet paradiset i sambaens hjemland.

— Jeg har vært på karneval i Brasil de to siste årene, så jeg vet at karnevalet er bra andre steder enn i Rio. Selv reiser jeg til en mindre by et par timer sør for Fortaleza. Der er det fest 24 timer i døgnet fem dager til ende, sier Tiller.

Kontakt med politiet

Tiller har selvfølgelig vært i kontakt med politiet i Brasil og fått et innblikk i deres hverdag. Ifølge Brasilfareren jobber brasiliansk politi under litt andre forhold enn det som gjøres i Norge.

— Når jeg sier at jeg er en politimann fra Norge, så blir de veldig interesserte i å høre hvordan vi har det, og ikke minst hvor mye vi tjener. Forskjellene er som natt og dag, bekrefter Tiller.

— Får du bruk for bakgrunnen din som politimann når du selger leiligheter i Brasil?

— Mange har jo hørt om kjeltringer som opererer her i Brasil, så de ønsker å vite mest mulig for å forsikre seg at de handler med seriøse folk. Derfor føler kanskje enkelte at de kan stole litt mer på oss. Men nå kjører ikke vi store reklamekampanjer der det presiseres at jeg er politimann. Så vi utnytter ikke det for å selge. Men man snakker jo med folk, og de er jo nysgjerrig på hvilken bakgrunn vi har, svarer Tiller.

— Hvordan er en vanlig arbeidsdag for deg?

— Den kan starte med å ta med en gruppe norske turister ut til stranden. Arbeidsantrekket er selvfølgelig shorts og sandaler hele året. Deretter kjører vi beach buggey og motorsykler på stranden. Vi stanser gjerne og bader litt i havet. Så kan vi kjøre med de opp på sanddynene. For så å stå på snowboard fra sanddynene og rett ut i vannet. Så laster vi opp skjærgårdsjeepen og cruiser rundt på en ferskvannslagune. Av og til kjører jeg båten, andre ganger står jeg bak på vannskiene eller ligger i baderingen. Så avslutter vi gjerne dagen med fersk nygrillet fisk og kald pils på en strandrestaurant. Alt dette for å vise frem hva Brasil har å by på. Forhåpentligvis så ender det med at de kjøper en leilighet av oss. Denne arbeidsdagen kan jeg si er noe annerledes en hva jeg er vant til fra Bergen. En bedre måte å blande jobb og fornøyelser på kan jeg ikke skjønne at finnes, sier Tiller.

thomas.berg@pf.no

beach buggey:Frode Tiller stortrives i Brasil, og flytter neppe hjem med det første.

Powered by Labrador CMS