Politiforum mottok hederlig omtale under prisutdelingen av Fagpresseprisene, for «skrapeloddforsiden». Redaktør Erik Inderhaug med diplomet, og journalist Karianne Grindem og journalist Oda Aarseth.

Heder til Politiforum under Fagpresseprisene

Politiforum mottok hederlig omtale for forsiden i februarutgaven i fjor, hvor sladden kunne skrapes vekk.

Publisert Sist oppdatert

I går ble årets fagpressepriser delt ut på Pressens hus i Oslo. Her ble Politiforum tildelt et diplom for hederlig omtale, for den såkalte «skrapeloddforsiden».

I sin begrunnelse skriver juryen:

«Hederlig omtale går til en forside som på spektakulært vis illustrerer hva som skjuler seg bak sladdede opplysninger i et internt dokument fra det det offentlige, som – viste det seg – ikke var sladdet godt nok. Saken dreide seg om en ansettelsesprosess og fikk store personlige konsekvenser for de involverte. Og det kreative grepet her går altså ut på at sladden på forsiden faktisk kan skrapes bort, som på et skrapelodd. Hederlig omtale går til Politiforum».

Hovedprisen for Årets forside gikk til Sykepleien.

- At en liten redaksjon som Politiforum nok en gang markerer seg i konkurranse med de mange andre dyktige redaksjonene i Fagpressen, er vi veldig stolte av! Vi hadde håpet å vinne selve forsideprisen, men er selvfølgelig også glade for å få hederlig omtale. Vi gratulerer bladet Sykepleien med prisen for en sterk og viktig forside!, sier Politiforum-redaktør Erik Inderhaug.

- Å bli lagt merke til på denne måten er en anerkjennelse av den jobben vi gjør for våre lesere hver eneste dag, og motiverer oss til å jobbe hardt for å levere god journalistikk også i årene som kommer, sier han.

Forsiden pekte på hovedsaken i Politiforum nummer 2 i 2020, reportasjen «Ordene bak sladden».

Artikkelen handler om to kvinnelige etterforskeres mangeårige kamp for å få innsyn i arbeidsgivers opplysninger om dem selv, og varslingssakene som fulgte.

Politiforum ble også tildelt den prestisjetunge prisen for «Årets Magasincover» under den årlige Medieprisutdelingen 25. august.

Politiforums skrapeloddforside ble til gjennom et tett samarbeid med designerne i Mediamania og trykkeriet Panzerprint.

- De skal ha en stor del av æren for at vi klarte å realisere denne idéen. Kreative forsider har blitt et varemerke for Politiforum, og vi bruker mer enn gjerne originale grep for å skape oppmerksomhet om saker som er viktige for oss og våre lesere. Har vi den rette saken og den rette idéen, så «gønner» vi på. Det lover vi å fortsette med!, sier Inderhaug.

LES OGSÅ: Politiforum ble tildelt prisen for «Årets Magasincover»

Powered by Labrador CMS