Politiforum på scenen under Medieprisutdelingen, ved redaktør Erik Inderhaug, designer i Mediamania, Øyvind Kristiansen, journalist Karianne Grindem, designer Vilje Nordby og designer Benjamin Gjerde. Journalist Oda Aarseth og annonseselger Heidi Bjørkedal var ikke til stede.
Politiforum på scenen under Medieprisutdelingen, ved redaktør Erik Inderhaug, designer i Mediamania, Øyvind Kristiansen, journalist Karianne Grindem, designer Vilje Nordby og designer Benjamin Gjerde. Journalist Oda Aarseth og annonseselger Heidi Bjørkedal var ikke til stede.

Heder til Politiforum

Politiforum ble tildelt prisen for «Årets Magasincover» under den årlige Medieprisutdelingen.

Publisert Sist oppdatert

Politiforum fikk prisen for den såkalte «skrapeloddforsiden», hvor leserne selv kunne skrape bort sladden på forsiden av bladet.

Dette er andre gang Politiforum vinner denne prestisjefylte prisen, i kamp mot magasiner og blader fra en samlet norsk mediebransje. I 2019 fikk Politiforum prisen for magasincoveret som var utformet som en personalmappe.

I år skriver juryen:

«Nok en gang imponerer Politiforum med en leken, kreativ og oppsiktsvekkende forside. Elegant og originalt grep som illustrerer det journalistiske poenget på en kreativ måte. Coveret kommuniserer umiddelbart og drar leseren inn. Flere burde se til Politiforum for inspirasjon. »

Stor anerkjennelse

– Vi er veldig glade og stolte! Det er en stor anerkjennelse for et lite fagblad som oss å få en slik pris, og ikke minst veldig motiverende, sier Politiforum-redaktør Erik Inderhaug.

Forsiden ble til i tett samarbeid mellom redaksjonen, Politiforums designere Mediamania og trykkeriet Panzerprint.

– Forsiden hadde ikke blitt en realitet uten dem. Den kom som et resultat av lagarbeid og var en veldig morsom prosess fra idé til ferdig resultat. Vi var ganske spente da det ferdige bladet ble levert, på om skrapeloddeffekten kom til å virke som vi håpet. Det gjorde den, sier Inderhaug.v

De andre nominerte til prisen for Årets Magasincover var Elle, Altså og Maison Mat, men det var altså «skrapeloddforsiden» som gikk til topps.

Viktig tema

Forsiden pekte på hovedsaken i Politiforum nummer 2 i 2020, reportasjen «Ordene bak sladden».

Artikkelen handler om to kvinnelige etterforskeres mangeårige kamp for å få innsyn i arbeidsgivers opplysninger om dem selv, og varslingssakene som fulgte.

– Denne saken gir et unikt og detaljert innblikk i gangen i en varslingssak, sett fra varslernes ståsted. Saken berører et stort og tungt tema som er viktig for politiansatte. Det er også en av grunnene til at vi valgte å bruke dette grepet. Vi gjør ikke bare slike forsidestunts fordi det er gøy å være kreativ, men fordi det er grep som bidrar til å skape oppmerksomhet om og løfte fram viktige saker for våre lesere, forklarer Inderhaug.

For tredje år på rad var Politiforum også nominert til en av de tre hovedprisene under Medieprisutdelingen, selveste prisen for «Årets Magasin».

De tre andre nominerte var Altså, Tara og VGs Seriemester 2020-magasin. Årets vinner ble magasinet Altså.

– Altså er en svært fortjent vinner, og vi gratulerer dem med prisen! Så lover vi å jobbe hardt for å bli nominert også neste år, avslutter Inderhaug.

Powered by Labrador CMS