Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl.
Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl.

Dagbladet: Mehl hadde TikTok på jobbtelefonen

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) hadde ifølge Dagbladet den kinesiske appen TikTok på sin tjenestetelefon i fjor sommer.

Publisert

Mehl vil selv ikke bekrefte dette.

– Som opplyst tidligere har jeg flere digitale enheter i tjenesten til ulike formål. Av sikkerhetshensyn ønsker jeg ikke å gå inn på hvordan dette er satt opp. På eget initiativ har jeg siden i høst hatt en enhet spesielt til sosiale medier, selv om dette ikke er et krav. Utover dette har jeg ikke flere kommentarer, sier hun til Dagbladet.

TikTok krever tilgang til ekstremt mye personlig data for å kunne være installert på en mobiltelefon.

Dette har skapt bekymring for om sensitiv informasjon fra statsrådens tjenestetelefon kan ha blitt samlet inn av det kinesiske selskapet, og potensielt deretter havnet i hendene på kinesiske myndigheter.

– Det er en reell risiko for at informasjon fra Mehls telefon er havnet på avveie. Det kan være snakk om sensitiv informasjon knyttet til samfunnssikkerheten. Vi vet rett og slett ikke, sier MDG-leder Arild Hermstad til Dagbladet.

I USA har minst 27 delstater allerede bannlyst TikTok på tjenestetelefoner, mens president Joe Biden like før nyttår la ned et tilsvarende forbud for nesten fire millioner ansatte i de federale myndighetene.

Powered by Labrador CMS