Sjekk hvilken politibil som er vanligst i ditt distrikt

Gjennomsnittsalderen på bilparken synker i nesten alle politidistriktene - her er oversikten over gjennomsnittsalderen hvilken bil som er mest vanlig i hvert enkelt distrikt.

Mercedes-Benz Vito, Ford Focus og Volvo V90CC er de tre vanligste bilene i politiet.
Publisert Sist oppdatert

En oversikt Politiforum har laget, basert på tall fra Statens Vegvesen, viser at det per 25. oktober 2023 var den gamle traveren Mercedes-Benz Vito som var politiets vanligste bil.

Ifølge statistikken er det registrert 449 Vito-er i politiet, en økning på 56 biler fra 2019, da det var 393 registrerte Vito-er i politiet. I 2015 var antallet 295.

Se oversikten for alle politidistriktene nederst i saken.

204 Passater igjen

Dette gjenspeiler seg også i oversikten over de mest vanlige bilene i hvert enkelt politidistrikt. I 2019 var VW Passat vanligst i sju av tolv distrikter - i år er det ingen.

Istedenfor er det nå - ikke overraskende - Mercedes-Benz Vito som dominerer oversikten. Åtte av tolv politidistrikter har nå Vito som sin mest vanlige bil.

Samtidig har flere hundre av politiets gamle VW Passater gått ut av drift. Biltypen var i 2019 den mest vanlige, med 583 eksemplarer registrert, mens det i 2023 kun var 204 igjen.

541 biler på tre år

En oversikt over antall patruljebiler politidistriktene har anskaffet i perioden 2016-2023, viser at politidistriktene i årene 2020-2022 kjøpte eller leaset hele 541 nye patruljebiler.

– Om man ser på de siste to-tre årene, har veldig mye gått i riktig retning. 2022 var et veldig bra bilår for politiet. Det var et sårt etterlengtet løft, hvor vi fikk byttet ut mye av det gamle. Vi fikk god tilførsel både av Vito og Volvo, pluss Ford Explorer til IP3. Alle de rustne Passatene er ute nå, sier kjøretøyansvarlig Morten Østraat i Enhet Øst i Oslo politidistrikt.

Ikke overraskende var det også Oslo-politiet som anskaffet flest patruljebiler - 85  i tallet - i løpet av denne treårsperioden.

Se oversikt for alle politidistriktene under:

d

Powered by Labrador CMS