432 nye politifolk uteksaminert

Sist uke var det høytidelig seremoni ved Politihøgskolen på Majorstua og i Bodø. Årets kull med 432 nye politibetjenter stod klare til å ta fatt på politiyrket.

Publisert Sist oppdatert

I stramme og nypressede uniformer mottok nye politikolleger lykkeønskninger fra mange talere

Tradisjon tro ble det delt ut en bestemannspremie til beste elev. Som en fjær i hatten til Politihøgskolens avdeling i Bodø, kom ble bestemann uteksaminert derifra. Eirik Stensland Aarseth (25) (bildet) gikk av med seieren, og ble av rektor Hans Sverre Sjøvoll tildelt et reisestipend på 15.000 kroner.

Reisestipendet skal fremme faglig og personlig utvikling. Han har ennå ikke fått fast jobb i politiet. Men politiet på Lillestrøm har kjent sin besøkelsestid, og har i det minste en sommerjobb å tilby Aarseth.

Min drømmejobb i politiet vil nok med tiden være innen organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt, sier Aarseth til Politiforum. Med fordypning innen narkotikaetterforskning og beste karakter har han i hvert fall lagt et godt grunnlag.

Aarseth oppnådde karakteren A fagene under samfunnsfag, A i juridiske fag og B i politifag. Til sammen har studentene avlagt 13 eksamener. I tillegg kommer en rekke praktiske fag som må bestås.

Idrettspriser

I tillegg til Politihøgskolens bestemannspris, kårer Norges Politiidrettsforbund beste gutt og jente i både Oslo og Bodø. Høyest oppnåelig poengsum er 480 poeng.

Beste idrettsprestasjon i Bodø gikk til Thomas Tanemsmo med 475 poeng og Hanne Elin Fløtre med 420 poeng.

I Oslo var sprekeste jente og gutt henholdsvis Benedikte Liland som fikk 460 poeng og Tomas Vik med 450 poeng.

Dermed gikk også bestemannspremien for menn også til Bodø. Mens Benedikte Liland sørget for at Politihøgskolen på Majorstua fikk pallplass.

Politiforum gratulerer samtlige med strålende innsats