Noen mener Askvoll lensmannskontor har fremstått mer som et enmannskontor enn et lensmannskontor de siste årene. Nå legges lensmannskontoret ned, hvis forslaget blir stående.

Vest: Arbeidsgruppe vil beholde 25 tjenestesteder og fjerne 21

Forslag om framtidens Vest politidistrikt.

Publisert Sist oppdatert

En arbeidsgruppe i Vest politidistrikt har i dag lagt fram sitt forslag til ny tjenestestedsstruktur – hvilke lensmannskontorer og politistasjoner som skal eksistere – for framtiden.

I forslaget deles distriktet inn i fire større geografiske driftsenheter, som lensmannskontorene og stasjonene skal ligge under. Slik ser listen over de nye geografiske driftsenhetene med tilhørende tjenestesteder ut i forslaget:

  • Nord: Vågsøy, Eid, Stryn, Flora, Førde, Fjaler, Høyanger, Gloppen, Sogndal, Vik, Årdal eller Lærdal
  • Bergen, Sotra, Askøy og Øygarden: Bergen, Sotra, Askøy
  • Midt: Lindås (Knarvik), Masfjorden, Voss, Vaksdal/Osterøy
  • Sør: Hardanger, Kvinnherad, Os, Austevoll, Tysnes, Fusa, Kvam

I et alternativ til forslaget er tjenestestedene samlet på en annen måte i et større antall geografiske driftsenheter, men antallet tjenestesteder er uansett det samme.

Lensmannskontorene som ikke står nevnt på listen er med andre ord foreslått nedlagt.

Av dagens lensmannskontorer i Sogn og Fjordane som ikke står på lista, er Årdal eller Lærdal, Askvoll, Aurland, Balestrand, Bremanger, Gaular, Hyllestad, Jølster, Luster, Selje og Vanylven.

I Hordaland er de foreslått nedlagte lensmannskontorene Gulen, Jondal, Nordhordland, Solund, Ullensvang og Eidfjord, Ulvik og Vaksdal eller Osterøy.

Powered by Labrador CMS